Business Internaţional

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Foto Shutterstock

Autor: Andrei Cîrchelan

13.06.2012, 00:01 75

Compania sud-africană Automotive Leather Company (ALC) va deschide o fabrică în satul bulgar Musacevo, lângă capitala Sofia, unde va produce scaune de lux şi alte elemente de interior pentru producătorul german de maşini BMW, scrie Novinite. Compania a investit patru milioane de euro în facilitatea de producţie, unde va angaja 500 de oameni şi va fabrica scaune pentru maşinile BMW seriile 5 şi 7.

Ofiţerii fiscului bulgar inspectează o serie de tranzacţii cu cereale sub suspiciunea fraudei cu Taxa pe Valoare Adăugată, potrivit Novinite. Ministrul bulgar al agriculturii Miroslav Naidenov a declarat unui post local de televiziune că inspecţiile vor dezvălui, probabil, o serie de scheme menite să ocolească plata taxei. Autorităţile au descoperit recent astfel de scheme în tranzacţiile cu zahăr.

Consiliul Fiscal din Ungaria a recomandat ca Ministerul Economiei să schimbe proiectul bugetar pe 2013 din cauza pericolelor care ameninţă creşterea economică, potrivit Budapest Business Journal. Creşterea proiectată de Ministerul ungar al Economiei pentru 2013 se bazează pe revenirea cererii locale şi îmbunătăţirea considerabilă a încrederii investitorilor, notează consiliul, care adaugă că guvernul trebuie să fie pregătit pentru a gestiona riscurile existente, cum ar fi cele care vin din zona euro.

Autorităţile bulgare au anunţat că vor majora preţul gazelor naturale cu cel mult 5% începând cu 1 iulie, potrivit Novinite. "Nu va fi o creştere drastică a preţurilor gazelor naturale de la 1 iulie. Creşterea va fi de circa 5%. Având în vedere preţurile actuale, avansul de 5% nu va afecta costul încălzirii", a declarat Angel Semerdjiev, şeful comisiei de reglementare a energiei şi apelor. El încearcă astfel să pună capăt speculaţiilor potrivit cărora preţurile gazelor naturale ar putea creşte cu 15% în a doua jumătate a anului. Motivul speculaţiilor este promisiunea nerespectată a grupului rus Gazprom de a reduce preţurile pentru Bulgaria cu 11% pentru perioada aprilie-decembrie 2012.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO