Business Internaţional

SUA: Tinerii de liceu renunţă la ţigări şi băuturi alcoolice pentru marijuana

Autor: Radu Racu

15.12.2010, 13:29 178

Numărul adolescenţilor americani care fumează marijuana acrescut în ultimul an, însă consumul de ţigări şi băuturi alcoolicea scăzut pe acest segment, conform unui studiu efectuat deInstitutul Naţional pentru studierea Abuzului de Droguri, scrieReuters.

"Consumul de marijuana în rândul adolescenţilor şipre-adolescenţilor continuă să crească, cu un risc ridicat pentrutinerii noştri", a declarat Nora Volkow, directorul institutului.Conform oficialului, consumul de marijuana la această vârstăafectează capacitatea de învăţare şi de a lua decizii, funcţiilemotorii şi duce la dependenţă în circa unu din şase cazuri.

Studiul efectuat pe 46.482 de elevi din 396 de şcoli a indicatcă 16% dintre copii de clasa a opta au recunoscut că fumeazămarijuana, în creştere de la o cotă de 14,5%. Peste 21% dinliceenii din anii terminali au spus că au folosit marijuana înultimele 30 de zile, în timp ce 19,2% au recunoscut că fumeazăţigări obişnuite.

Totodată, conform studiului, consumul ridicat de băuturialcoolice - peste 5 băuturi la rând - a scăzut anul acesta la 23 dela 25% în 2009, în rândul tinerilor de 17 şi 18 ani. Pe acelaşisegemnt de vârstă, consumul de marijuana a crescut de la 5 %la6%.

Marijuana este un drog din categoria celor uşoare, cu aspect detutun, obţinut din din frunzele, tulpinile, semintele si florileuscate ale unei specii de cânepă. Fiecare tip de marihuana contineTHC (Tetra-hidro-cannabinol) principalele substante psihoactive aleacestor produse vegetale, conform Wikipedia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO