Business Internaţional

Theresa May: Nivelul de ameninţare se menţine critic, cetăţenii trebuie să rămână vigilenţi

Theresa May: Nivelul de ameninţare se menţine critic,...

Autor: Andrei Ionascu

25.05.2017, 13:57 46

Totodată, Theresa May a precizat că îi va transmite "în mod clar preşedintelui Donald Trump că informaţiile transmise între agenţiile de aplicare a legii trebuie să rămână securizate", atunci când se va întâlni cu preşedintele american la summitul NATO, în cursul zilei de joi.

Premierul Marii Britanii a mai precizat că va colabora "cu partenerii internaţionali pentru combaterea terorismului" în cadrul summitului de la Bruxelles.

Vineri, Theresa May va participa la summitul G7 din Italia, unde va "conduce o discuţie privind combaterea terorismului, despre modul în care vom colabora pentru a preveni comploturile online pentru comiterea atacurilor teroriste şi despre cum putem opri răspândirea ideologiei extremiste de ură pe mediile sociale".

"Îmi exprim gratitudinea pentru exprimarea susţinerii şi pentru condoleanţele primite de către Marea Britanie din partea partenerilor internaţionali în ultimele zile. G7 şi NATO ne vor permite să lucrăm mai strâns împreună pentru a învinge răul terorismului", a spus May.

Marţi, 22 de oameni au murit, iar 119 au fost răniţi în urma exploziei care a avut loc în sala de concerte Manchester Arena. Britanicul cu origini libiene Salman Abedi, în vârstă de 22 de ani, este suspectat de comiterea atacului sinucigaş.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO