Business Internaţional

Trump cere revizuirea programului de vize pentru forţa de muncă înalt calificată

Trump cere revizuirea programului de vize pentru forţa...

Autor: Catalina Apostoiu

20.04.2017, 00:00 381
Preşedintele american Donald Trump a semnat un ordin executiv prin care le cere mai multor departamente să vină cu propuneri de reforme pentru înăsprirea legislaţiei privitoare la imigraţie, relatează Deutsche Welle. Guvernul american aprobă 85.000 de vize pentru muncitori înalt calificaţi anual. Programul de vize H1-B vizează în primul rând forţa de muncă înalt calificată din sectorul ştiinţei, cel medical şi al ingineriei. Acesta este extrem de popular în industria tech. Criticii spun că Trump a luat prea târziu această decizie având în vedere că vizele pentru acest an au fost deja acordate. În linie cu sloganul său „Buy American, hire American“, Trump a declarat că preferă un sistem de vize bazat pe merite, care i-ar încuraja numai pe cei mai talentaţi muncitori din afară să vină în SUA. „În acest moment, vizele H-1B sunt acordate printr-un sistem de loterie, iar acest lucru nu este corect.

Acestea ar trebui acordate celor mai bine pregătiţi şi mai bine plătiţi solicitanţi, iar aceştia nu ar trebui să poată niciodată să-i înlocuiască pe americani“, a declarat preşedintele american. „Ne vom apăra muncitorii, ne vom proteja locurile de muncă şi vom pune America pe primul loc“, a adăugat acesta. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO