Business Internaţional

Tsipras: Grecia îşi doreşte un acord cu partenerii săi europeni, care să arate o posibilitate de ieşire din criză şi să includă reformele necesare

Tsipras: Grecia îşi doreşte un acord cu partenerii...

Autor: Ioana Bojan

08.07.2015, 11:39 1241

Tsipras a afirmat că poporul grec a făcut eforturi în ultimii cinci ani, când ţara sa "a devenit un teren de experimentare a austerităţii, care a eşuat, şomajul şi sărăcia au explodat, marginalizarea şi excluziunea socială s-au dezvoltat".

"Propunem un ansamblu de reforme care să ofere o repartizare corectă a acestei poveri şi cu cât mai puţine consecinţe care să ducă la recesiune, acoperind nevoile de finanţare ale ţării şi implementând un program care să ducă la creştere. Primul obiectiv este combaterea şomajului şi întărirea companiilor", a precizat premierul grec, în plenul PE de la Strasbourg.

Propunerea Greciei trebuie de asemenea să conducă la un angajament de a găsi o soluţie durabilă pentru datorii şi să ţină cont şi de interesele economice şi geopolitice ale Europei, potrivit lui Tsipras, care a subliniat că propunerea de refinanţare a datoriei nu are ca scop să împovăreze Europa.

"Îmi asum responsabilitatea pentru ce s-a întâmplat în ultimele cinci luni şi jumătate", de când am preluat mandatul, dar responsabilitatea pentru situaţia Greciei şi dificultăţile din prezent nu îşi are originea în ultimele 5 luni şi jumătate, ci în ultimii cinci ani şi jumătate, a adăugat el, atrăgând atenţia că fondurile acordate Greciei nu au ajuns niciodată la poporul elen, ci au fost folosite pentru a salva bănci.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO