Business Internaţional

Ucigaşul lui George Floyd a fost înjunghiat de 22 de ori cu un "cuţit improvizat" de un fost mafiot

Ucigaşul lui George Floyd a fost înjunghiat de 22 de...

Autor: Andreea Tobias

02.12.2023, 14:57 141

Derek Chauvin - fostul ofiţer de poliţie încarcerat pentru uciderea lui George Floyd - a fost înjunghiat de 22 de ori cu un "cuţit improvizat" în închisoare. Un fost membru al mafiei mexicane a spus că l-a atacat pe Chauvin în Vinerea Neagră ca să amintească de Black Lives Matter.

John Turscak este acuzat de tentativă de omor, în urma atacului din 24 noiembrie, Vinerea Neagră, informează Sky News.

Bărbatul de 52 de ani, fost membru al Mafiei mexicane, le-a spus agenţilor FBI că l-a atacat pe Chauvin la acea dată ca o legătură simbolică cu mişcarea Black Lives Matter.

De asemenea, el a dezvăluit că se gândea de mai bine de o lună să îl atace pe Chauvin - şi a spus că l-ar fi ucis dacă ofiţerii nu ar fi intervenit atât de repede.

Derek Chauvin a fost înjunghiat în biblioteca închisorii, iar prognoza arată că va supravieţui atacului.

Turscak a fost acuzat de trei capete de acuzare pentru agresiune şi ar putea fi condamnat la încă 60 de ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat. El ar fi trebuit să îşi ispăşească sentinţa actuală până în 2026.

El a condus o facţiune a mafiei mexicane din Los Angeles la sfârşitul anilor 1990 şi a fost poreclit "Străinul". Apoi a devenit informator al FBI şi a înregistrat conversaţiile cu asociaţii săi în speranţa că va primi o sentinţă mai uşoară.

Chauvin fusese mutat în închisoarea din Tucson, Arizona, în august anul trecut - iar la momentul respectiv, avocatul său a cerut ca acesta să fie ţinut departe de ceilalţi deţinuţi. Poliţistul a fost condamnat pentru crimă de gradul doi şi încălcarea drepturilor civile ale lui George Floyd după ce i-a apăsat un genunchi pe gât timp de nouă minute şi jumătate în faţa unui magazin din Minnesota în 2020.

Floyd fusese bănuit că a folosit o bancnotă falsă de 20 de dolari. Imaginile filmate de trecători l-au surprins spunându-le ofiţerilor "Nu pot să respir".

Moartea sa a declanşat proteste în întreaga lume şi o recunoaştere naţională a brutalităţii poliţiei şi a rasismului.

Chauvin a fost condamnat ulterior la 22 de ani şi jumătate în spatele gratiilor, dar unii membri ai familiei lui Floyd au susţinut că pedeapsa cu închisoarea a fost "dezamăgitoare" şi prea scurtă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO