Business Internaţional

Ucraina afirmă că luptele din estul ţării s-au intensificat

Ucraina afirmă că luptele din estul ţării s-au...

Autor: Andreea Tobias

16.07.2023, 17:17 50

Luptele din estul Ucrainei "s-au intensificat într-o oarecare măsură", în timp ce forţele ucrainene şi ruseşti se confruntă în cel puţin trei zone de pe frontul estic, a declarat duminică un înalt oficial ucrainean din domeniul apărării.

Luna trecută, Kievul a lansat o contraofensivă în încercarea de a recuceri teritoriul ocupat de Rusia şi de a prelua iniţiativa în invazia la scară largă a Rusiei, aflată acum în cea de-a 17-a lună.

Ministrul adjunct al Apărării, Hanna Maliar, a declarat pe Telegram că forţele ruse au atacat în direcţia Kupyansk, în regiunea Harkov, timp de două zile succesive.

"Suntem în defensivă", a scris Maliar. "Există lupte crâncene, poziţiile ambelor părţi se schimbă de mai multe ori pe zi".

Maliar a mai spus că cele două armate se lovesc una de cealaltă în jurul oraşului în ruine Bahmut, dar că forţele ucrainene "avansează treptat" de-a lungul flancului sudic.

Trupele Kievului resping, de asemenea, atacurile ruseşti în apropiere de Avdiivka şi Maryinka.

Un purtător de cuvânt al comandamentului militar din sud a afirmat duminică, într-o declaraţie separată, că forţele ucrainene au avansat mai mult de un kilometru într-o parte a frontului de sud.

Kievul a obţinut progrese treptate în unele părţi din est şi sud de când a lansat contraofensiva mult aşteptată.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat într-un interviu acordat televiziunii de stat, din care o parte a fost difuzată duminică, că operaţiunea "nu reuşeşte" şi că încercările de a străpunge apărarea rusă au eşuat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO