Business Internaţional

Un adolescent intra pe piata liniilor aeriene low-cost

20.07.2005, 18:30 23

Un adolescent din Merseyside vrea sa intre in randul operatorilor aerieni cu costuri reduse, prin lansarea unei noi companii de zbor, relateaza BBC News.

Dupa ce a realizat un proiect pentru scoala, Daniel Reilly a decis sa infiinteze compania aeriana Nexus Airlines.

Tanarul de 18 ani a inchiriat un avion Boeing 737 care va zbura din Aeroportul John Lennon din Liverpool catre Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote si Fuerteventura.

"Nu stiu daca o sa fiu urmatorul Richard Branson, dar in mod sigur nu m-as supara daca s-ar intampla asa ceva", a spus Reilly.

Compania aeriana va incepe zborurile pe 1 noiembrie, potentialii clienti avand posibilitatea sa faca rezervari incepand din 22 iulie.

"Am inceput lectiile de zbor la 16 ani. De atunci glumeam cu prietenii mei ca ne vom cumpara un avion si vom transporta oameni cu el. Tot timpul am fost interesat de aviatie si de aceea am vrut sa-mi fac proiectul scolar pentru planificarea afacerilor, pe infiintarea unei companii aeriene. Am sunat la cateva companii aeriene, i-am intrebat cum au facut asta si mi s-a parut ca este un proiect fezabil", a spus Reilly.

Reilly asteapta sa vada daca planul sau de afaceri va fi un succes comercial, dar si daca profesorii sai sunt de aceeasi parere.

Din punct de vedere comercial, este dificil sa intri pe piata companiilor aeriene cu tarife reduse. Aceasta piata este dominata de jucatori cunoscuti, cu o cota de piata bine stabilita, precum Easyjet si Ryanair.

Adolescentul trebuie sa tina cont si de noile companii care au intrat pe aceasta piata. Tanarul de 18 ani Martin Halstead a infiintat o companie aeriana la inceputul acestui an. Zborul inaugural al companiei Alpha 1 Airways trebuia sa aiba loc pe 18 aprilie, dar cursa intre Oxford si Cambridge a companiei nu a avut loc pana acum. Halstead explica pe site-ul sau oficial ca aceasta intarziere se datoreaza lipsei "unui aport major de capital", care i-ar permite introducerea unor avioane mai bune. lavinia.marin@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO