Business Internaţional

Un campion de şah nigerian încearcă să doboare recordul mondial pentru cel mai lung maraton de şah, jucând 58 de ore fără oprire

sursa foto: Facebook/Tunde Onakoya

sursa foto: Facebook/Tunde Onakoya

Autor: Miruna Diaconu

19.04.2024, 18:17 52

Tunde Onakoya, 29 ani, un campion nigerian de şah, încearcă să doboare recordul mondial şi să joace fără oprire şah timp de 58 de ore, în Times Square din New York City, pentru a doborî recordul mondial pentru cel mai lung maraton de şah, potrivit Bloomberg.

Recordul actual pentru maratonul de şah este de 56 de ore, 9 minute şi 37 de secunde, realizat în 2018 de Hallvard Haug Flatebø şi Sjur Ferkingstad, ambii din Norvegia. Onakoya a jucase şah timp de 42 de ore vineri, ora 10:00 GMT.

Tunde Onakoya îşi propune nu doar să doboare recordul mondial de 56 de ore, stabilit în 2018, ci şi să strângă bani pentru Gift of Chess and Chess in Slums Africa, organizaţii care îşi propun să folosească jocul de a scoate copiii din sărăcie. Campionul de şah ăşi propune să strângă 1 milion de dolari pentru aceste organizaţii.

Spre comparaţie, la Bucureşti, la Superbet Chess Classic Romania, una dintre cele cinci etape ale circuitului anual de şah fondat de Garry Kasparov, Grand Chess Tour, zece şahişti joacă în medie 36-40 de ore, doar că timp de 9 zile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO