Business Internaţional

Ungaria: cresterea economica va accelera spre sfarsitul anului

03.06.2008, 20:53 20

Economia Ungariei, al carei ritm de crestere s-a accelerat in primele trei luni ale acestui an pentru prima data in ultimele cinci trimestre, este asteptata sa avanseze intr-un ritm si mai rapid in cea de-a doua jumatate a acestui an pe masura ce efectele masurilor de austeritate nu se mai fac resimtite, conform GKI.
Economia ungara ar putea creste astfel cu pana la 3,5% in al doilea semestru al acestui an, atingand o medie de 2,7% pe intregul an 2008, a anuntat GKI, institutul de cercetare cu sediul in Budapesta, citat de Bloomberg.
"Productia industriala si exporturile inregistreaza un ritm solid de crestere, in timp ce declinul sectoarelor constructiilor si retailului a incetinit," arata GKI. Cresterea economica a Ungariei a inceput sa incetineasca in 2006, dupa ce primul-ministru Ferenc Gyurcsany a majorat taxele si a redus subventiile in incercarea de a reduce cel mai mare deficit bugetar din UE.
In urma acestor masuri s-a inregistrat cel mai incet ritm de crestere din ultimul deceniu, de 0,8%, in al patrulea trimestru al anului trecut. Economia ungara a inregistrat o rata de crestere de 1,6% in primul trimestru al acestui an, conform estimarilor preliminare ale biroului de statistica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO