Business Internaţional

Ungaria se revoltă împotriva UE: O campanie cu panouri stradale îndreptată împotriva preşedintelui CE, Ursula Von der Leyen, a fost lansată în ţară

Ungaria se revoltă împotriva UE: O campanie cu panouri...

Autor: Petru Mazilu

20.11.2023, 14:08 305

O campanie cu panouri stradale care o vizează pe Ursula Von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, a fost lansată de partidul de guvernământ din Ungaria. 

Panourile, montate peste noapte pentru a lansa o campanie pentru alegerile parlamentare europene din iunie, o înfăţişează pe Von der Leyen alături de Alex Soros, fiul filantropului născut în Ungaria George Soros. Acesta este o ţintă permanentă a Partidului Fidesz al premierului Victor Orban.

„Să nu dansăm pe melodiile lor”, este mesajul care însoţeşte imaginea.

Panouri similare care îl arată pe predecesorul lui Von der Leyen, Jean-Claude Juncker, alături de George Soros, au atras o mustrare de la Bruxelles în 2019. Fidesz le-a dat jos după ce principalul grup PPE de centru-dreapta din Parlamentul European a ameninţat că va expulza partidul maghiar. Fidesz a părăsit PPE doi ani mai târziu.

Viktor Orban, al cărui guvern încercă să deblocheze miliarde de euro din fonduri UE suspendate de Bruxelles din cauza politicilor Fidesz, a declarat sâmbătă că Ungaria „trebuie să spună nu modelului european actual construit la Bruxelles”.

Experţii cred ca Ungaria va fi punctul central al următorului summit al UE de la jumătatea lunii decembrie deoarece este ţara UE cea mai apropiată de Rusia. De asemenea, Ungaria este sceptică faţă de planurile de a oferi Ucrainei o cale de aderare la UE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24