Business Internaţional

Vladimir Putin: rezoluţia ONU privind Libia "aminteşte de apelurile la cruciade din Evul Mediu"

Vladimir Putin: rezoluţia ONU privind Libia "aminteşte de apelurile la cruciade din Evul Mediu

Autor: Alexandra Fusoi

21.03.2011, 20:31 28

Premierul rus, Vladimir Putin, consideră că rezoluţiaONU privind Libia "reaminteşte de apelurile la cruciade din Evul Mediu", iar evenimentele aflateîn desfăşurare în Libia demonstrează necesitatea consolidăriicapacităţii de apărare a Rusiei.

Aflat la o reuniune privind programele de armament, desfăşuratăîn Siberia, el a afirmat că "rezoluţia Consiliului de Securitateeste deficitară, permite orice şi reaminteşte de apelurile la cruciade din Evul Mediu".

"De fapt, permite intervenţia militară într-un stat suveran", aspus Putin.

Consiliul de Securitate al ONU a votat, joi, orezoluţie care permite recurgerea la forţă pentruprotejarea civililor libieni ameninţaţi derepresiunea sângeroasă declanşată de regimul de la Tripoli şiprevede instituirea unei zone de interdicţie aeriană. Rusia şiChina s-au abţinut de la vot, fără a recurge însă la dreptul deveto pentru a bloca rezoluţia.

Putin a anunţat şi că Rusia îşi va dublaproducţia de sisteme de rachete strategice începând din 2013."Evenimentele actuale, în special cele din Libia, demonstrează încăo dată că avem motive să consolidăm capacităţile militare aleRusiei", a spus el.

Premierul rus s-a declarat îngrijorat de"uşurinţa cu care sunt luate în prezent deciziile privindutilizarea forţei în afacerile internaţionale", apreciind că"aceasta devine o tendinţă puternică şi o constantă în (politica)Statelor Unite". Citiţi mai mult despre cum vede Putin incursiunea milutară din Libia pewww.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO