Business Internaţional

Volkswagen investeşte 15 miliarde de euro în piaţa vehiculelor electrice din China: Grupul german plănuieşte să depăşească Tesla, în timp ce guvernul de la Beijing vrea ca maşinile electrice să reprezinte un sfert din totalul vânzărilor auto până în 2025

Volkswagen investeşte 15 miliarde de euro în piaţa...

Autor: Eduard Ivanovici

10.10.2020, 14:34 1747

Volkswagen AG, împreună cu partenerii săi chinezi, plănuieşte să investească 15 miliarde de euro în piaţa vehiculelor electrice în următorii patru ani pe măsură ce competiţia se intensifică de-a lungul celei mai mari pieţe auto din lume, transmite Financial Times.

Grupul german a anunţat săptămâna aceasta că investiţia, realizată cu sprijinul partenerilor SAIC Motor, FAW Group şi JAC Motors, va fi folosită pentru a proiecta şi dezvolta 15 modele electrice pentru piaţa din Beijing până în 2025.

Anunţul vine în condiţiile în care VW a anunţat că va cheltui 33 de miliarde de miliarde de euro pentru a efectua tranziţia de la motoare cu combustie la propulsie electrică. Compania intenţionează să depăşească Tesla şi să devină cel mai mare constructor de maşini electrice din lume.

Astfel, piaţa din China – cea mai mare la nivel mondial – este de o importanţă majoră în ceea ce priveşte succesul firmei germane. Până în octombrie, VW va începe producţia în două fabrici chineze dedicate vehiculelor electrice, cu o capacitate maximă de 600.000 de unităţi pe an.

În prezent, maşinile electrice reprezintă doar 5% din totalul vânzărilor din piaţa auto a Chinei, însă guvernul speră să ridice numărul la un sfert din total până în 2025.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO