Business Internaţional

Wall Street a deschis în scădere

Wall Street a deschis în scădere

Foto: AFP

Autor: Mediafax

24.01.2012, 17:01 197

Wall Street a deschis în scădere şedinţa de marţi, ca urmare a problemelor întâmpinate de negocierile pentru reducerea datoriilor statului elen şi a creşterilor înregistrate pe bursa americană în ultima perioadă, transmite Reuters.

Indicele industrial Dow Jones a coborât cu 0,35%, Standard & Poor's 500 cu 0,31%, iar Indicele Compozit Nasdaq cu 0,43%.

Miniştrii de Finanţe din zona euro au respins oferta creditorilor privaţi ai Greciei pentru reducerea datoriilor statului elen, drept insuficientă, şi au cerut autorităţilor de la Atena să facă noi economii bugetare, sporind astfel riscul de intrare în default a ţării.

La reuniunea de la Bruxelles, miniştrii au spus că nu pot accepta solicitarea deţinătorilor privaţi de obligaţiuni elene pentru un cupon (dobândă) de 4% care să fie aplicat noilor obligaţiuni pe termen lung, care ar urma să fie emise în schimbul celor actuale în cadrul planului de reducere a datoriilor Greciei. Băncile şi alte instituţii financiare private, reprezentate de Institutul pentru

Finanţe Internaţionale (IFI) susţin că dobânda de 4% este nivelul minim pe care îl pot accepta pentru reducerea cu 50% a valorii nominale a datoriilor elene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24