Business Internaţional

Wall Street pe minus, după ce Fed a redus prognoza de creştere economică a SUA

 Wall Street pe minus, după ce Fed a redus prognoza de creştere economică a SUA

Autor: Vlad Popescu

23.06.2011, 10:35 385

Bursa de la New York a închismiercuri în scădere, după ce Federal Reserve şi-a redus prognoza decreştere economică a SUA pentru 2011 şi 2012, fără a da semnale căar putea continua programul de stimulare, transmiteReuters.

Investitorii care sperau lacomentarii pozitive din partea preşedintelui Fed, Ben Bernanke, aufost dezamăgiţi, primind declaraţiile acestuia drept un motiv devânzare de acţiuni după un trend ascendent de patru zile care aridicat preţurile de la minimele ultimelor trei luni.

"Toţi au decis că este un semnalde vânzare. Nu e nimic nou. Nu ne aşteptam să iasă cineva şi săspună că economia creşte", comentează un analistamerican.

Speculaţiile din toamnă privind onouă rundă de măsuri de stimulare din partea Fed au declanşat operioadă îndelungată de creştere pe bursa de la New York. Existăîncă speranţe că Fed ar putea derula o nouă rundă de achiziţii deactive din piaţă pentru creşterea lichidităţii, dar majoritateaeconomişrilor consideră că probabilitatea este foartescăzută.

Indicele Dow Jones IndustrialAverage a închis în scădere cu 0,66%, iar Standard & Poor's(S&P) 500 a pierdut 0,65%. Piaţa Nasdaq s-a retras cu0,67%.

S&P 500 a coborât cu 5,6% dela maximul atins la începutul lunii mai.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO