Business Internaţional

Zapatero: Spania isi poate onora la timp datoriile

23.05.2010, 18:48 15

Spania isi poate plati la timp datoriile, iar guvernul nu varaspunde presiunii sindicatelor de a modifica programul deausteritate care vizeaza reducerea cheltuielilor cu 15 miliarde deeuro, a declarat premierul spaniol, Jose Luis Rodiquez Zapatero,citat de Reuters.

"Nimeni nu poate pune sub semnul indoielii faptul ca Spania esteun stat puternic si o putere economica care-si va onora obligatiilesi plati datoriile", a afirmat Zapatero.

Guvernul spaniol este presat, in contextul crizei din Grecia, sareduca de urgenta cheltuielile si sa continue reforma in domeniulmuncii.

Printre masurile de austeritate avute in vedere de premier senumara si scaderea cu 5%, in medie, in acest an, a salariilorfunctionarilor publici. In aceste conditii, sindicatele au anuntatca pe 8 iunie vor organiza o greva generala.

"Stiu ca sunt proteste din partea acelora care nu impartasescopiniile guvernului, insa nu ne vom modifica planurile. Trebuie safacem acest efort pentru a economisi acum, astfel incat sa continuesi maine dezvoltarea unui stat prosper", a adaugat Zapatero.

El a mentionat ca reducerile aprobate joi de guvern vorcontribui la scaderea cu 1,5% a cheltuielilor sociale. Acestecosturi au urcat cu 50% din 2004, an in care Zapatero a preluatfunctia de premier.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO