Business sportiv

Bucureştiul se mândreşte cu unele dintre cele mai scumpe stadioane construite în ultimii 11 ani în România: Arena Naţională, Stadionul Steaua şi Stadionul Rapid-Giuleşti

15.04.2022, 17:00 Autor: Miruna Diaconu

Capitala are cea mai dezvoltată infrastructură sportivă din ţară, având totodată şi unele dintre cele mai scumpe stadioane construite în ultimii 11 ani în România. Arena Naţională, stadionul Steaua şi Rapid-Giuleşti reprezintă cele mai mari investiţii în stadioane.

Arena Naţională, a cărei construcţie a fost finalizată în 2011, este cel mai mare stadion din România după capacitate, având 55.600 de locuri.

Investiţia a ajuns la circa 200 mil. euro, construcţia fiind realizată de asocierea de companii  JV Max Boegl -  Astaldi Spa Italia.

Tot în Bucureşti se află şi Stadionul Steaua, care a fost dat în folosinţă anul trecut, şi Stadionul Rapid –Giuleşti, care a fost inaugurat la finalul lunii martie din 2022.

Cele două stadioane au fost construite de firma Construcţii Erbaşu. Investiţia în Stadionul Steaua a ajuns la circa 82 mil. euro, având o capacitate de 31.200 de locuri, pe când stadionul din Giuleşti a costat 39 milioane euro şi are o capacitate de doar 14.000 de locuri.

Două stadioane din ţară concurează la cele mai scumpe arene construite în ultimii 11 ani, acestea fiind Cluj Arena şi Stadionul Târgu-Jiu. Stadionul din Cluj a fost inaugurat în 2011 după o investiţie de 30 milioane de euro.

Arena din Târgu-Jiu funcţionează din 2019 şi a fost deschisă după o investiţie de 28 mil. euro. Stadionul din Târgu Jiu numără doar 12.500 de locuri.

În România există aproape 70 de stadioane de fotbal, însă Capitala are cea mai dezvoltată infrastructură sportivă din ţară, existând cele mai multe baze sportive.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet