Business sportiv

Business sportiv. Agenţia Naţională pentru Sport lansează Săptămâna Europeană a Sportului, prin care oamenii vor avea parte de activităţi şi concursuri sportive dedicate tuturor vârstelor

15.09.2023, 00:06 Autor: Miruna Diaconu

Săptămâna Europeană a Sportului este centrată în jurul a patru teme, care să atragă toate categoriile de public.

Agenţia Naţională pentru Sport lansează Săptămâna Europeană a Sportului, care se derulează printr-o serie de evenimente care vor marca noua campanie #BeActive a Uniunii Europene, care promovează un stil de viaţă activ şi contribuie la conştientizarea importanţei sportului.

Evenimentele şi concursurile care vor fi parte din acest proiect se adresează cetăţenilor de diferite vârste.

„Suntem la a doua ediţie a Săptămânii Europene a Sportului, în care Agenţia Naţională pentru Sport are calitatea de Organism Naţional de Coordonare. Ne aşteptăm ca ediţia din 2023 să aibă un impact mai mare la nivel naţional, să activeze mai mulţi oameni şi să îi convingă de importanţa mişcării şi a vieţii sănătoase. Suntem, la acest moment, printre ţările europene fruntaşe ca număr de evenimente sportive înregistrate pe platforma generală, deci semnele sunt foarte încurajatoare. Ne dorim să creştem gradul de conştientizare privind importanţa vieţii active, pentru că sportul de performanţă este important, dar cel puţin la fel de important este să avem o populaţie activă, cu o stare de sănătate bună“, a declarat Elisabeta Lipă, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport.

Săptămâna Europeană a Sportului este centrată în jurul a patru teme, care să atragă toate categoriile de public, anume sport în mediul educaţional, sport la locul de muncă, sport în aer liber şi sport în cluburi sportive şi centre de fitness.

Evenimentele vor avea loc în mai multe zone din Bucureşti printre care Parcul Drumul Taberei, Complexul Sportiv Naţional Lia Manoliu, Stadionul Ghencea, Megamall, CSTA Bucureşti şi Complexul Cultural Sportiv Studenţesc Tei.

 


 

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet