Business sportiv

Pe lângă evenimentele sportive, anul acesta România va organiza şi Campionatul Mondial de eSports, care va avea loc la Iaşi. Competiţia revine în România, după ce în 2013 a fost organizată la Bucureşti.

Business sportiv. Cum arată calendarul evenimentelor sportive organizate în România în acest an? România va organiza cinci evenimente sportive de nivel mondial sau european şi un campionat mondial de eSports

06.01.2023, 00:07 Autor: Miruna Diaconu

România va fi în acest an gazda a cinci evenimente sportive de nivel mondial şi european, dar va organiza şi Campionatul Mondial de eSports, care va avea loc la Iaşi. Vecinii unguri se bucură în acest an de un număr mai mare de evenimente sportive, având în vedere că infrastructura sportivă e mai dezvoltată decât cea locală.

Primul eveniment sportiv major care va avea loc în România este etapa de Cupă Mondială la Sărituri cu Schiurile, care va fi organizată la Râşnov, în perioada 17-19 februarie.

Cupa Mondială de Sărituri cu Schiurile din sezonul 2022-2023 este cea mai lungă ediţie din istoria sportului, începând în noiembrie şi încheindu-se la începutul lunii aprilie. Cupa Mondială este organizată în mai multe ţări, iar România a devenit parte din organizare încă de acum câţiva ani.

La începutul anului trecut, Organizaţia Internaţională de Lupte a votat pentru organizarea la Bucureşti a Campionatului European de Seniori U23 în 2023 şi a Campionatului European de Seniori în 2024. România va fi gazda Campionatului European de Lupte doi ani la rând.

Tot anul acesta, România va organiza şi Campionatul European UEFA U21, care va avea loc în perioada 21 iunie - 8 iulie. Georgia este cea de-a doua ţară în care are loc campionatul. România va găzdui două dintre cele patru grupe, una la Bucureşti şi una la Cluj, două sferturi de finală şi o semifinală, adică un total de 15 meciuri.

Printre echipele prezente la turneu se numără Spania, Germania, Portugalia, Franţa, Anglia, Italia, Ţările de Jos, Belgia sau Croaţia.

Anul 2023 aduce în România şi Campionatul Mondial de Polo Masculin U20. Competiţia se va desfăşura în perioada 10-18 iunie, însă locul în care va avea loc evenimentul va fi stabilit în perioada următoare.

Cluj-Napoca va fi în acest an gazda turneului Transylvania Open WTA250, care a avut deja două ediţii. Turneul este organizat de Sports Festival, cofondat de Patrick Ciorcilă, care se ocupă şi de evenimentul Winners Open la Cluj. Anul trecut, Ana Bogdan, Gabriela Ruse, Jaqueline Cristian, Irina Bara, Barbora Krejcikova şi Eugenie Bouchard au fost câteva din numele sportivelor participante.

Cea de-a doua ediţie Transylvania Open WTA250 s-a desfăşurat în perioada 8-16 octombrie 2022, pe hard, în sala polivalentă BT Arena din Cluj-Napoca.

Totodată, Turneul de tenis Transylvania Open, care are loc în Cluj-Napoca, a fost votat ca cel mai bun turneu de tenis din lume la categoria 250.

Pe lângă evenimentele sportive, anul acesta, România va organiza şi Campionatul Mondial de eSports, care va avea loc la Iaşi. Competiţia revine în România, după ce în 2013 a fost organizată la Bucureşti, şi va reuni aproximativ 1.200 de jucători din peste 100 de ţări. Anul trecut, competiţia a avut loc în Bali.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet