Business sportiv

Business sportiv. Campionatul European de Şah pentru Juniori, organizat la Mamaia, adună peste 900 de participanţi din 46 de ţări

08.09.2023, 00:06 Autor: Miruna Diaconu

Campionatul European de Şah pentru Juniori, care are loc la Mamaia în perioadă 4-15 septembrie, adună peste 900 de participanţi din 46 de ţări, România fiind reprezentată de 170 de sportivi.

Staţiunea din judeţul Constanţa este pentru a doua oară gazdă a acestei competiţii. Pe lângă sportivi, în Mamaia vor ajunge şi părinţii, cât şi personalităţi din lumea sportului şi oficiali ai statului.

„Suntem mândri că FR Şah reuşeşte să organizeze evenimente de asemenea anvergură şi suntem tot mai aproape de momentul în care putem spune că suntem capitala şahului european“, a declarat Vlad Ardeleanu, preşedintele FR Şah.

De asemenea, la Mamaia, marele maestru Ivan Sokolov, considerat la acest moment cel mai valoros antrenor de şah din lume, va susţine un training pentru antrenorii din Colegiul Central al Antrenorilor Federaţiei Române de Şah.

Evenimentul este organizat de Federaţia Română de Şah şi European Chess Union şi are ca parteneri strategici Fundaţia Superbet, One United Properties, iar ca parteneri instituţionali Agenţia Naţională pentru Sport şi Primăria Constanţa.

„Cu fiecare an care trece, Fundaţia Superbet construieşte o baza solidă pentru sustinerea  şahului, la fiecare nivel  - de la Grand Chess Tour, unul din cele mai puternice turnee de şah din lume, până la sponsorizarea tinerilor campioni şi promovarea şahului alături de FR Şah. Ne dorim ca marii maeştri români, cât şi aceşti campioni internaţionali care vin şi joacă în România să devină modele pentru copiii şi adolescenţii noştri", a declarat Augusta Dragic, preşedinta Fundaţiei Superbet.

Fete şi băieţi de la grupele de vârsta 8-10-12-14-16 şi 18 ani vor participa separat la această competiţie. Pe parcursul a nouă runde se vor întrece sute de juniori de mare perspectivă de pe continent. Dintre aceştia, 13 tineri şahişti deţin titlul de Maestru Internaţional, 61 au titlul de Maestru FIDE, iar 21 de jucătoare au titlul de Maestră FIDE. România va fi reprezentată de 169 de şahişti şi şahiste.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet