Business sportiv

Business sportiv. Cât costă o lecţie de golf şi ce investiţii se fac într-un teren dedicat?

09.12.2022, 00:06 Autor: Mirabela Tiron

Mircea Sotica, un antrenor de golf- PGA Teaching Professional,  a pus bazele companiei Golf Lab în 2015 în Cluj-Napoca, cu scopul de a forma jucători profesionişti în golf. El administrează un teren de golf de aproape două hectare în Cluj-Napoca.

„Povestea noastră a început în anul 2015, când am fondat Golf Lab  cu scopul de a forma jucători profesionişti de golf. Printre primele proiecte pe care le-am dezvoltat a fost atragerea juniorilor către golf şi aducerea jocului în atenţia publicului. Astfel, am iniţiat proiecte în parteneriat cu diferite terenuri de golf, şcoli, programe de afterschool,  am participat şi am creat evenimente cu rol sportiv şi social dedicate familiilor“, a spus Mircea Stoica, antrenor de golf şi fondatorul Golf Lab.

Ulterior a început să adminstreze o structură de golf în Cluj Napoca şi să pună bazele unei academii de golf.

„Din anul 2021 Golf Lab îşi schimbă numele în Romanian Golf Evolution, un concept care cuprinde mai mult decât lecţii de golf. Astazi, Romanian Golf Evolution oferă o gamă aproape completă de servicii în industria golfului (baza sportivă de golf, magazin de echipamente, lecţii de golf )“.

Ideea nu i-a venit însă peste noapte. „M-am pregătit 4 ani înainte să ajung jucător profesionist de golf. Au urmat numeroase competeţii de profesionişti în Germania, Italia, Anglia, Austria“. El spune că a investit în educaţia lui, în mentenanţa terenului şi structurii din Cluj Napoca.

Terenul pe care îşi desfaşoară activitatea se întinde pe aproape 2 hectare şi are 6 găuri Par 3 ( Pitch&Putt ), diving range, simulator indoor iar compania are şi un magazin specializat în echipamente de golf.

„În momentul de faţă am 2 angajaţi, dar instructor sunt doar eu. Anul acesta probabil în jur de 70 persoane au luat lecţii de golf“.

Obiectivele pe viitor includ dezvoltarea academiei de juniori.

„Vom continua să dezvoltăm academia de juniori. Acesta este cel mai important proiect al nostru şi este nucleul în jurul căruia dezvoltam toate activităţile.  Sperăm ca pe viitor acesta să fie punctul de plecare pentru generaţia de profesionişti de golf din România.

Un alt plan este să deschidem diferite structuri de golf şi în alte oraşe. Prima structură o vom deschide la Arad în ianuarie 2023“.

Infrastructura de golf din Romania este în curs de dezvoltare, potrivit lui.

„Anul 2023 este anul în care de deschide primul teren de golf din Bucureşti, iar al 2-lea proiect de lângă Bucureşti este în faza de construcţie. Sper să nu se oprească aici proiectele de investiţii, şi chiar mi-ar plăcea sa aud de modernizarea terenurilor existente“.

Compania estimează afaceri de 900.000 de lei anul acesta iar pentru 2023 obiectivul este de 1,5 milioane de lei. Anul trecut, Golf Lab  a avut afaceri de 550.000 de lei, potrivit mfinante.ro.

Investiţia într-un teren de golf variază în funcţie de facilităţile dezvoltate în jurul terenului. Porneşte de la 4 mil. euro şi poate ajunge până la 30 mil. euro, costuri  care nu includ achiziţionarea terenului.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet