Business sportiv

Business sportiv. Câteva sute de copii vor participa la competiţii de triatlon, caiac, tenis sau şah timp de o săptămână la prima ediţie a festivalului Aegyssus Sport Fest

02.09.2022, 00:05 Autor: Mirabela Tiron

Aegyssus Sport Fest, un eveniment dedicat sportului, aflat la prima ediţie, are loc la Tulcea în prima săptămână de şcoală, în perioada 5-11 septembrie, fiind organizat de Consiliul Judeţean, Primăria Tulcea, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret- Tulcea (DJST), Inspectoratul Şcolar Judeţean şi cluburile sportive ♦ Comisia  Europeană: Parteneriatele între autorităţi şi mediul privat sunt foarte importante în dezvoltarea de iniţiative ce pot susţine sportul.

Debutul anului şcolar  deschide la Tulcea şi prima săptămână dedicată sportului, fiind organizat Aegyssus Sport Fest, un festival sportiv, aflat la prima ediţie, în cadrul căruia timp de o săptămână câteva sute de copii vor participa la competiţii pe caiac-canoe, triatlon, streetball, tenis de masă, tenis de câmp, şah, atletism şi dans modern. Opt asociaţii şi cluburi sportive participă cu sportivi la acest eveniment.

„La triatlon s-au înscris 200 de copii, la şah avem 100 de copii, la tenis de câmp 50 de copii, tot 50 şi la caiac, la semimaraton alţi 150, sunt în total câteva sute de copii ce vor participa la competiţii. Este primul eveniment de acest gen, de aceea l-am numit festival, încurajăm copiii să facă sport, printre aceştia sunt şi sportivi de performanţă“, a spus pentru ZF Elena Moruzov, expert în compartimentul de sport al Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret Tulcea. Promovarea sportului în cadrul unor evenimente dedicate este de altfel în linie cu reglementările Comisiei Europene privind dezvoltarea activităţilor sportive. Mai mult, Comisia Europeană subliniază importanţa colaborării între autorităţile locale şi mediul privat în vederea susţinerii sportului.

„Practicile inovative ce promovează sportul şi activitatea fizică pot atrage mai mulţi participanţi. Parteneriatele public-privat sunt foarte importante în dezvoltarea de iniţiative ce pot susţine sportul“, potrivit unui raport al Comisiei Europene, care prezintă bune practici de promovare a sportului. Rolul autorităţilor locale în susţinerea şi dezvoltarea sportului este  esenţial, fiind promovată inclusiv colaborarea cu şcolile şi direcţiile de sănătate.

„Săptămâna Sportului este un eveniment organizat pentru încurajarea sportului în cadrul oficial oferit de cluburile şi asociaţiile sportive. (...) Practicarea unui mod de viaţă sănătos aduce inestimabile beneficii întregii societăţi“, potrivit oficialilor Primăriei Tulcea.

Datele de la Comisia Europeană mai arată că România ocupă un loc codaş în ceea ce priveşte practicarea unui sport. Peste jumătate dintre români nu au practicat niciodată activităţi fizice şi mai puţin de două persoane din zece practică un sport în mod regulat. După Bulgaria, România stă cel mai prost în regiune şi comparat cu Franţa, Germania, Spania sau Italia, la practicarea sportului.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet