Business sportiv

Business sportiv. Epicentrul sportului românesc: zona Arenei Naţionale devine un furnicar al împătimiţilor sporturilor odată cu încălzirea vremii

09.06.2023, 00:06 Autor: Miruna Diaconu

Arena Naţională este împrejmuită de federaţiile sportive, precum şi de terenuri de sport dedicate copiilor şi adulţilor, dar şi de o zonă unde oamenii pot face jogging, se pot plimba cu bicicleta sau rolele.

Zona Arenei Naţionale este, poate, cea mai activă din ţară, adunând atât amatorii diferitelor sporturi, cât şi profesioniştii. Odată cu încălzirea vremii, parcul din jurul Arenei Naţionale, precum şi terenurile dimprejur adună tot mai mulţi oameni.

Miercuri seara, 7 iunie, în jurul orei 20.00, atmosfera din jurul Arenei Naţionale era una plină de viaţă, de altfel ca în aproape orice seară din ultimele două luni, de când vremea caldă s-a instalat timid în cartierele bucureştene. Aceeaşi atmosferă plină de viaţă se găseşte şi dimineţile, dar şi în timpul weekendului.

Mulţi dintre cei care aleg să facă mişcare în zona Arenei Naţionale vin pentru a alerga, echipaţi corespunzător, cu căştile în urechi, dau câteva ture de arenă, parcurs pe care îl au şi cei care vin să pedaleze la biciclete, cât şi cei pe role. După câteva ture, alţii adaugă în rutina lor şi reprize de scări sau câteva exerciţii. Desigur, există şi cei care vin doar să se plimbe, singuri sau cu copiii, care se joacă, aleargă sau doar se plimbă.

Parcul Arenei Naţionale este, de asemenea, şi locul în care se antrenează cicliştii, mici sau mari. În timpul weekendului, adesea pot fi văzute grupuri de ciclişti în echipamente asemănătoare şi cu biciclete de tip cursiere care fac tururi ale arenei, mergând cu o viteză de rişti să îi pierzi din priviri dacă doar ai întors capul în direcţia opusă.

La atmosfera vie contribuie şi rumoarea de pe terenurile de sport şi din apropierea Arenei Naţionale. Terenurile de tenis sau de fotbal de lângă Arena Naţională sunt pline fie cu copii, fie cu adulţi care vin să se recreeze. Ţipetele de bucurie, când este înscris un gol, sau strigătele atrenorilor, pentru a-i face atenţi pe copii, se aud de la intrarea în parcul arenei.

Arena Naţională, cea mai mare investiţie în infrastructura sportivă locală din ultimele decenii, cu o capacitate de 55.600 de locuri şi o valoare totală de 200 milioane euro, nu le-a oferit doar echipelor mari de fotbal să joace pe o arenă care să se apropie de standardele europene, dar le-a oferit oamenilor un loc în care să facă sport, amatorii şi profesioniştii în acelaşi loc.

Avantajul de a practica prima dată sport într-un astfel de loc este că, fiind atât de mulţi oameni care fac aceleaşi lucruri, te poţi ghida şi învăţa de la ei.

Totodată, federaţiile de tenis, fotbal şi baschet îşi au sediile în jurul sau în aproprierea Arenei Naţionale.  Totodată, Complexul Lia Manoliu se află la doar o aruncătură de băţ de Arena Naţională, care adună o serie de terenuri de sport  şi săli de gimnastică, de box, haltere şi arte marţiale, teren de atletism, bazine de înot, săli multifuncţionale  şi altele. O bună parte din această infrastructură este dedicată sportivilor de performanţă însă.

După câţiva ani în care am văzut Arena în perioade diferite ale anului şi în diverse momente ale zilei, un lucru este clar, Arena Naţională nu este un loc de stat.

 

 

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet