Business sportiv

Business sportiv. Ministerul Sportului a demarat cea de-a treia ediţie a programului Hercules, destinat atragerii copiilor către sport

17.02.2023, 00:05 Autor: Miruna Diaconu

Proiectul a demarat la începutul lunii în două judeţe, ulterior fiind extins şi în alte judeţe care au avut o săptămână mai târziu vacanţă În acest an, vacanţa între module a fost stabilită de fiecare inspectorat judeţean în perioada 6-26 februarie.

Ministerul Sportului a demarat cea de-a treia ediţie a programului Hercules, destinat atragerii copiilor către sport. Programul oferă elevilor cu vârste între 6 şi 15 ani cursuri gratuite de îniţiere în diferite discipline.

Programul a demarat prima dată în judeţele Ilfov şi Suceava, acestea fiind cele care au luat vacanţă timp de o săptămână începând cu 6 februarie. În perioada 13-17 februarie au avut vacanţă copiii din judeţele Argeş, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Călăraşi, Cluj, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Teleorman şi Prahova. Săptămâna viitoare restul judeţelor vor lua vacanţa şcolară.

Programul a ajuns la cea de-a treia ediţie şi se desfăşoară în perioada vacanţelor şcolare. Elevii au la dispoziţie, în funcţie de judeţ, o varietate de sporturi pe care le pot încerca gratis precum tenis de masă, taekwondo, nataţie, gimastică artistică şi ritmică, karate, atletism, box, fotbal, baschet, handbal, şah, judo, schi, hochei pe gheaţă, volei, scrimă sau patinaj. Proiectul se bazează şi pe o serie de colaborări instituţionale, încheiate între direcţiile judeţene de sport şi diferite structuri de la nivel local, iar resursele materiale necesare desfăşurării proiectului sunt puse la dispoziţie de către Ministerul Sportului, prin bugetul propriu.

„La ediţiile anterioare am avut peste 11.500 de participanţi la nivel naţional şi sunt convins că perseverenţa este cheia succesului. Vom continua să oferim această deschidere în fiecare vacanţă şi să atragem tot mai mulţi copii către sport. Este un proiect la care ţin foarte mult şi cred că el poate contribui la creşterea bazei de selecţie şi de performanţă, dar şi la o tânără generaţie mai activă şi mai sănătoasă. Sportul şcolar este un pilon important al Strategiei Naţionale pentru Sport şi îmi doresc să-l dezvoltăm în continuare“, a declarat Eduard Novak, Ministrul Sportului.

Proiectul îşi propune să aducă mai aproape sportul de copii, dar şi să ofere ocazia de a identifica copii care au potenţial să devină sportivi de performanţă, în contextul în care numărul sportivilor de performanţă şi medaliile obţinute de România la competiţiile internaţioanale au scăzut considerabil.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet