Business sportiv

Business sportiv. Proiectul GO Scholarship reia înscrierile şi caută tineri sportivi cu potenţial. Peste 50 de sportivi au beneficiat de burse în cei doi ani ai programului

12.01.2024, 00:06 Autor: Miruna Diaconu

Dacă în primele două ediţii ale programului erau acoperite 13 discipline sportive, din acest an, programul se adresează tuturor sporturilor.

GO Scholarship, programul dedicat performanţei sportive şi educaţionale, deschide o nouă etapă de înscrieri pentru tinerii sportivi cu potenţial. Programul se află în al treilea an de existenţă şi a adunat peste 50 de sportivi pe care i-a susţinut prin intermediul unor burse.

Dacă în primele două ediţii ale programului erau acoperite 13 discipline sportive, din acest an, programul se adresează tuturor sporturilor.

Sportivii beneficiază de consilierea unora dintre cei mai buni specialişti din ţară în ceea ce priveşte educaţia, nutriţia, pregătirea fizică, recuperarea, mental skills şi social smartness.

Înscrierile vor avea loc în perioada 1 ianuarie - 31 martie, iar selecţia va avea loc în luna aprilie.

Programul se adresează sportivilor născuţi în anii 2008 şi 2009, care au obţinut cel puţin o clasare în top zece în anul competiţional în curs sau anterior şi locuiesc în Bucureşti sau zonele limitrofe.

Bursele de performanţă GO Scholarship sunt individuale şi se reconfirmă la fiecare şase luni în funcţie de implicarea, progresul şi rezultatele sportivului. Programul este o completare a pregătirii sportive şi educaţionale de care fiecare tânăr are deja parte şi îşi doreşte să ofere acestora susţinerea de care au nevoie pentru a face performanţă în disciplina lor.

„Faptul că am intrat în al treilea an de GO, înseamnă mult pentru noi. Înseamnă că suntem pe un drum bun pe care continuăm să-l construim alături de sportivi, părinţi, antrenori şi evident de partenerii fără de care proiectul nu ar exista. În cei doi ani am lucrat deja cu peste 50 de sportivi, iar cu noi alături o parte sunt deja o versiune mai bună a lor”, spune Virgil Stănescu, cofondator, GO Scholarship.

Din echipa de specialişti fac parte Dumitru Butilcă (educaţie pregătire fizică), Erwah Alnablsi (preparator fizic), Antonio Păcuraru (preparator fizic), Claudiu Ilina, Andra Păun, Alexandra Taşcă (kinetoterapeuţi), Alexandru Marcu (nutriţionist), Cristian Olteanu (psihoterapeut), Claudia Rusu (consilier de carieră), Cristina Anghel (psiholog sportiv).

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet