Business sportiv

Business sportiv. Sport news. Turul României, competiţia de ciclism care are un traseu de peste 900 km, se amână o lună şi jumătate

25.08.2023, 00:04 Autor: Miruna Diaconu

Turul României, una dintre cele mai mari curse de ciclism rutier din sud-estul Europei, se amână pentru perioada 18-22 octombrie, deşi data iniţială era 6-11 septembrie, potrivit unui comunicat transmis de organizatorii competiţiei.

„Din motive independente de organizatori şi parteneri, perioada de desfăşurare a Turului României se decalează pentru luna octombrie. Federaţia Română de Ciclism, în acord cu Uniunea Ciclistă Internaţională, a selectat o nouă perioadă de desfăşurare care nu se suprapune cu alte competiţii şi care permite continuitatea acestei competiţii emblematice pe plan local, oferind tuturor părţilor implicate - concurenţi, spectatori, parteneri - un spectacol de calitate, organizat la standarde internaţionale şi o experienţă sportivă completă“, se arată în comunicat. 

Cursa va avea peste 900 de kilometri şi va aduna la start 20 de echipe profesioniste din 14 ţări. Competiţia va avea şase etape şi va începe la Suceava, mergând apoi în Piatra-Neamţ, Focşani, Tulcea, Călăraşi, iar destinaţia finală va fi Bucureşti. Competiţia se va desfăşura în perioada 4-10 septembrie şi este organizată de Federaţia Română de Ciclism, alături de Agenţia Naţională pentru Sport şi Auchan România, în calitate de partener principal.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet