Business sportiv

Business sportiv. Sportul in business: Antreprenorul Mihai Miron, care a construit unul dintre cele mai mari grupuri farmaceutice locale, îşi ia energia şi din schiat, sportul pe care îl practică încă din copilărie. Un corp sănătos este egal cu o minte sănătoasă, susţine antreprenorul.

04.11.2022, 00:05 Autor: Georgiana Mihalache

Mihai Miron, antreprenorul care a construit grupul farmaceutic Ropharma, unul dintre cele mai importante din piaţa locală, consideră că sportul este cea mai bună metodă pentru relaxare şi practică schi, waveboarding şi kitesurfing de zeci de ani, dar şi ciclism sau tenis de câmp şi de masă.

„Din copilărie practic schi pe zăpadă şi, în ultimii 25 de ani, şi pe apă. Tot pe apă mai practic waveboarding şi kitesurfing. Am ales schiul pentru că mi-a plăcut, am învăţat să schiez încă din liceu, şi am constatat că e un foarte bun tonic şi o metodă de relaxare în natură foarte eficientă. Când schiezi, trebuie să fii concentrat la pârtie şi se duc toate gândurile care te stresează“, a povestit Mihai Miron.

El îmbină activitatea fizică şi timpul petrecut în natură, astfel că a dezvoltat o pasiune şi pentru ciclism.

„În toamna aceasta am reuşit să descopăr splendoarea zonei Bran-Moeciu pe bicicletă. Un mountain bike combinat cu peisajul de toamnă îţi dă într-adevăr o satisfacţie dublă. Mai joc tenis de câmp şi tenis de masă“, a mai spus Mihai Miron.

El crede că un corp sănătos aduce şi o minte sănătoasă, urmând principiul „mens sana in corpore sano“.

De meserie farmacist, Mihai Miron a pariat pe sectorul producţiei de medicamente, fiind printre primii investitori în acest domeniu. El a pus bazele fabricii de medicamente Europharm la Braşov, com¬¨panie pe care a vândut-o în 2000, către britanicii de la GlaxoSmithKline. Ulterior, antreprenorul a dezvoltat Ropharma, unul dintre cele mai mari grupuri farma locale, cu activităţi în producţia, distribuţia şi retailul de medicamente. El controlează indirect şi Spitalul Sf. Constantin din Braşov, unul dintre primii zece operatori privaţi de sănătate.

„Sunt beneficii multiple ale sportului, dar cele mai importante cred că sunt cele de relaxare, de tonifiere a organismului şi de o refacere mentală, a funcţiilor cognitive. O relaxare mai bună decât prin sport cred că nu există. Am norocul să locuiesc la 10 km de pârtie şi se întâmplă să am zile când reuşesc să fur două ore de la munca de birou şi să fug pe pârtie“, a concluzionat Mihai Miron.

Ca sportivi pe care îi admiră, antreprenorul îi aminteşte pe elveţianul Roger Federer şi pe Simona Halep.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet