Business sportiv

Business sportiv. Sportul în business. Lucian Baltaru, CEO al Sameday, practică sailing-ul şi participă la diverse competiţii, unde a urcat chiar şi pe podium

27.01.2023, 00:05 Autor: Miruna Diaconu

Directorul companiei de curierat a reuşit să îi inspire atât pe prieteni, cât şi pe colegii de muncă, să practice acest sport. În fiecare an, merge cu familia pe apele Europei.

Lucian Baltaru, CEO al Sameday, unul dintre cei mai mari jucători din piaţa de curierat, practică sailing şi participă la diferite competiţii, de la care s-a întors acasă şi cu premii. Le-a inspirat pasiunea pentru acest sport şi prietenilor, dar şi colegilor de muncă, care îl însoţesc la competiţii, fiind o activitate din afara mediului de lucru care îi provoacă şi îi uneşte.

„În urmă cu doi ani ne-am alăturat competiţiei Corporate Regatta, acolo unde ne unim abilităţile de navigatori şi conducători ale colegilor din senior management şi răspundem provocărilor altor companii.

După doi ani cu succese, sperăm să cucerim şi în viitor cât mai multe competiţii corporate, pentru că deja ne-am obişnuit cu gustul victoriei după ce în 2021 am câştigat locul I la Rolex Middle Sea Race.

Şi asta a fost doar antrenamentul, pentru că 2022 ne-a adus titlul naţional de campioni ai  Offshore Racing Congress (ORC), vicecampioni mondiali ai Offshore Racing Congress Corinthias şi locul secund la clasa ORC 3“, spune Lucian Baltaru.

El face o paralelă între sailing şi curierat, spunând că atât la locul de muncă, cât şi în acest sport este nevoie de adaptare, cât şi de o coordonare cât mai exactă. În fiecare an, alături de familie, el testează noi ape ale Europei.

Poziţia de director al unuia dintre cei mai mari jucători din piaţa de curierat nu îi oferă foarte mult timp liber de-a lungul anului, însă sailing-ul îi oferă posibilitatea să facă mai multe lucruri deodată.

„Să practic un sport precum sailingul în vacanţe este o oportunitate pe care puţine activităţi o oferă. Reuşesc să cunosc o mulţime de oameni din colţuri diferite ale lumii, care devin o sursă inepuizabilă de inspiraţie. Acum privesc canalele de navigare între diferite ţărmuri precum drumurile pe care le parcurg maşinile de curierat, şi visez să aduc şi în Sameday aceeaşi flexibilitate a conectării“, spune el.

Principalul beneficiu al acestui sport, spune el, este inspiraţie pe care i-o oferă sailing-ul. El este de părere că nu se va putea niciodată renunţa la zona de business, dar existenţa unui hobby este necesară pentru a putea inova permanent.

„Pe barcă reuşesc să-mi relaxez mintea, dar să o ţin în acelaşi rând antrenată. De-a lungul timpului m-a ajutat să fiu mai adaptabil schimbărilor şi să-mi ascult instinctele. în sailing, ca şi un business, este nevoie să iei decizii rapid, în funcţie de oportunitate. Trebuie să simţi atunci când vântul bate dintr-o parte şi care sunt rafalele care îţi vor umfla pânzele“, mai spune el.

 

 


 

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet