Business sportiv

Business sportiv. Ştiaţi că?

26.08.2022, 00:03 Autor: Miruna Diaconu

În România există doar 36 de licee cu programe de educaţie fizică şi sport, ceea ce reprezintă doar 0,5% din numărul total de unităţi de învăţământ din ţară. Cu toate acestea, numărul real al liceelor care au cel puţin un program sportiv este mai mare, însă specificul întregului liceu nu este în zona sportului, astfel că, datele oficiale arată liceele care au doar programe sportive.

Cea mai mare investiţie în infrastructura sportivă făcută de stat în ultimul deceniu este Arena Naţională. Construcţia ei a fost finalizată în 2011 şi este cel mai mare stadion din România după capacitate, având 55.600 de locuri. Investiţia a ajuns la circa 200 mil. euro, construcţia fiind realizată de asocierea de companii  JV Max Boegl -  Astaldi Spa Italia.

Produse ale Decathlon, Mavic şi Gore sunt fabricate în şase unităţi din România. Cottontex, cu venituri de 160 mil. lei în 2021, are şase fabrici în Timişoara, Lugoj, Strehaia şi Hunedoara şi încă două în Drobeta-Turnu Severin, unde realizează haine pentru diferite sporturi, în special pentru ciclism. Cottontex are un business integrat şi realizează de la proiectarea hainelor, personalizarea lor şi până la croitorie şi cusătorie. Compania are parteneriate încheiate cu diverse echipe sportive, cărora le furnizează echipamentele, iar 99% din producţie merge la export.

 

 

 

 

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet