Business sportiv

Business sportiv. Timp de zece zile, România se aşază pe harta mondială a şahului. Bucureştiul găzduieşte începând de azi Grand Chess Tour, la care vor participa unii dintre cei mai mari şahişti ai lumii

05.05.2023, 00:06 Autor: Miruna Diaconu

Timp de zece zile, atenţia pasionaţilor de şah va fi îndreptată către Bucureşti, unde începând de astăzi va avea loc Grand Chess Tour, o competiţie la care vor participa unii dintre cei mai mari şahişti ai lumii.

„Acest turneu este patronat de legenda cea mai vie a şahului Garry Kasparov, care va fi prezent la Bucureşti şi va face prima mutare“, mai spune Vlad Ardeleanu, preşedintele Federaţiei Române de Şah.

Ding Liren, campionul mondial en-titre, şi Ian Nepomniachtchi, vicecampionul mondial, vor veni la Bucureşti. Din partea României vor juca Richard Rapport şi Bogdan Deac.

Turneul de la Bucureşti va marca o premieră pentru România, astfel că va fi prima dată când un campion mondial de şah en-titre vine alături de adversarul său la titlul mondial şi joacă un turneu oficial în ţara noastră.

Superbet Chess Classic România este prima din cele cinci etape ale circuitului Grand Chess Tour 2023 (etape care au loc în Europa şi în Statele Unite ale Americii) şi va avea loc la Bucureşti în perioada 5-15 mai.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet