Business sportiv

Business sportiv. Virgil Stănescu, cofondator al GO Scholarship: Anul acesta, ne dorim să deschidem programul la Iaşi, iar până la finalul anului 2025 vrem să lucrăm cu 500 de sportivi

01.03.2024, 00:06 Autor: Miruna Diaconu

Programul a fost lansat în urmă cu doi ani şi în tot acest timp a adunat 50 de sportivi care au beneficiat de consiliere pentru a putea face performanţă în sport.

Virgil Stănescu, cofondatorul programului Go Scholarship, dedicat performanţei sportive şi educaţionale, îşi doreşte să extindă programul şi la Iaşi, de unde să atragă sportivi. „În doi ani de GO Scholarship am lucrat cu peste 50 de sportivi şi sportive din Bucureşti şi împrejurimi, din 13 discipline. Anul acesta, ne dorim să ajungem la Iaşi şi să deschidem programul acolo. Până la finalul lui 2025 vrem să lucrăm cu 500 de sportivi şi sportive. Avem încredere că se poate şi că, alături de partenerii care susţin acest program, putem muta munţii din loc“, a ţinut să puncteze Virgil Stănescu, fost căpitan al naţionalei de baschet a României, actualmente preşedinte al Sports HUB şi cofondator al GO Scholarship.

Virgil Stănescu a anunţat intenţia de extindere a programului în cadrul evenimentului aniversar pentru doi ani de existenţă a programului Go Scholarship, unde au participat unii dintre cei mai importanţi sportivi români, dar şi reprezentanţi ai instituţiilor publice şi ai unor federaţii sportive.

Go Scholarship numără 50 de sportivi care au beneficiat de acest program de la lansarea acestuia în urmă cu doi ani. Dintre aceştia, peste 70% au evoluat sau au fost convocaţi la loturile naţionale.

„Când eşti copil sportiv şi tinzi spre performanţă, e mai uşor când ai alături părinţi sportivi, care au făcut sport, care au treabă cu sportul. La noi n-a fost aşa, pentru mine handbalul era o limbă străină. GO a fost un real ajutor pentru Mihaela, aţi apărut la momentul potrivit, când noi, părinţii, nu mai făceam faţă“, a povestit mama Mihaelei Mihai, fostă sportivă GO, actualmente Alumni şi jucătoare de handbal la CSM Bucureşti, alături de Cristina Neagu, şi-n echipa naţională de handbal feminin.

Programul a început o nouă etapă de înscrieri, desfăşurată în perioada 1 ianuarie - 31 martie, prin care vor fi selectaţi noi sportivi.

Dacă în primele două ediţii ale programului erau acoperite 13 discipline sportive, din acest an, programul se adresează tuturor sporturilor.

Sportivii beneficiază de consilierea unora dintre cei mai buni specialişti din ţară în ceea ce priveşte educaţia, nutriţia, pregătirea fizică, recuperarea, mental skills şi social smartness.

Bursele de performanţă GO Scholarship sunt individuale şi se reconfirmă la fiecare şase luni în funcţie de implicarea, progresul şi rezultatele sportivului. Programul este o completare a pregătirii sportive şi educaţionale de care fiecare tânăr are deja parte şi îşi doreşte să ofere acestora susţinerea de care au nevoie pentru a face performanţă în disciplina lor.

Din echipa de specialişti fac parte Dumitru Butilcă (educaţie pregătire fizică), Erwah Alnablsi (preparator fizic), Antonio Păcuraru (preparator fizic), Claudiu Ilina, Andra Păun, Alexandra Taşcă (kinetoterapeuţi), Alexandru Marcu (nutriţionist), Cristian Olteanu (psihoterapeut), Claudia Rusu (consilier de carieră), Cristina Anghel (psiholog sportiv).

Costul lunar cu un sportiv GO în anul 2023 este de aproape 950 de euro, iar bugetul total anual al proiectului a fost de aproape 400.000 de euro asigurat de Fundaţia Superbet, partener strategic, alături de BRD, Nike, KPMG, Affidea, Spark Generation şi Locker.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet