Business sportiv

Businness sportiv. Sportul în business. Mircea Vlah, directorul general al transportatorului de marfă Dumagas, merge constant cu bicicleta, iar iarna este un împătimit al sporturilor de iarnă

11.11.2022, 00:06 Autor: Mirabela Tiron

Antreprenorul merge constant cu bicicleta, dar şi la alergat, iar pe timpul iernii preferă să practice schi, activităţi care îl ajută să se relaxeze după un program încărcat. Pe Mircea Vlah, sportul îl ajută să aibă un randament mai bun, dar şi în lupta împotriva stresului.

Mircea Vlah, directorul general al Dumagas din judeţul Dolj, unul dinte cei mai mari jucători de pe piaţa de transport marfă, practică constant mersul cu bicicleta, individual sau în echipă, activitate care îl ajută să se relaxeze după zilele cu agenda încărcată.

„Împreună cu echipa din Craiova mergem cu bicicleta pe dealurile din Podari, iar iarna mergem împreună la schi. Ne ajută să ne relaxăm după zilele cu agenda încărcată precum şedinţe, întâlniri cu clienţii şi furnizorii sau după diverse situaţii neprevăzute specifice activităţii de transport şi logistică“,  a declarat pentru ZF Mircea Vlah.

El conduce una dintre cele mai mari companii de pe piaţa de transport mărfuri, cu afaceri de 32 de milioane de euro anul trecut şi 228 de angajaţi.

„Sportul împreună cu o alimentaţie echilibrată  ne ajută să dăm randament optim în fiecare zi. Sportul este un element esenţial în buna funcţionare a organismului şi în lupta cu stresul activităţii profesionale. Recomand orice tip de mişcare zilnică realizată într-un interval continuu de minim 50 de minute. Printre activităţile mele preferate se numără mersul cu bicicletă şi alergarea“.

Managerul mai spune că de câţiva ani a format obiceiul de-a face sport în echipă, fie că este vorba de mersul cu bicicleta sau de jucat fotbal. Mai mult, el încurajează participarea la competiţii şi susţine sportul de echipă. Mircea Vlah chiar organizează şedinţe în aer liber la o plimbare cu şefii de departamente în zilele cu vreme bună.

„De câţiva ani, am format obiceiul de a face sport împreună, cu bicicletă sau cu mingea de fotbal. Încurajez participarea la competiţii şi mă bucur de fiecare dată când facem sporturi de echipa. în zilele frumoase organizez şedinţe în aer liber unde discut problemele operaţionale la o plimbare la pas cu şeful de departament“.

Compania de transport Dumagas din judeţul Dolj a fost preluată în 2014 de către fondul britanic Bancroft, bazele transportatorului fiind puse de antreprenorul Mihai Dugăeşescu. Britanicii deţineau din 2010 un pachet de 51% din companie. Bancroft este un fond de investiţii de tip private equity cu birouri in Londra, Istanbul, Sofia, Budapesta şi Praga, concentrat pe companii medii. Dumagas face transporturi din patru baze, România, Ungaria, Bulgaria şi Slovacia spre aceste ţări, potrivit ultimelor date.

Companiile care activează pe piaţa de transport rutier de marfă aveau afaceri totale de 54,6 miliarde de lei (11 miliarde de euro) anul trecut, în creştere cu 6,5% faţă de anul anterior, arată datele de la Registrul Comerţului. Deşi cifra de afaceri a fost în creştere, numărul de firme s-a redus anul trecut la 40.528 de companii, arată aceiaşi sursă.

„Sportul este un element esenţial în bună funcţionare a organismului şi în lupta cu stresul activităţii profesionale. Recomand orice tip de mişcare zilnică realizată într-un interval continuu de minimum 50 de minute“.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet