Business sportiv

#superstories. Business sportiv. Pariul ZF pe viitorii campioni. Maria Răducanu, 13 ani, gimnastică aerobică: Am învăţat să fiu mai perseverentă, m-a ajutat să-mi dezvolt abilităţile fizice şi să-mi cresc nivelul de energie

29.09.2023, 00:05 Autor: Miruna Diaconu

Povestea Mariei Răducanu cu gimnastica a pornit când ea avea trei ani, iar cu multă muncă şi pasiune a reuşit să facă performanţă în acest sport şi să ajungă campioană naţională la aerobic dance.

1. Cum ai ajuns să practici gimnastica? La ce vârstă te-ai apucat?

La vârsta de trei ani, doamna educatoare a observat pasiunea mea pentru dans şi le-a propus părinţilor să mă ducă la cursuri de gimnastică.

2. Ce te-a atras cel mai mult la gimnastică?

Cel mai mult la gimnastică m-a atras eleganţa şi acrobaţiile şi că mă pot exprima artistic prin mişcări.

3. Care a fost momentul în care te-ai decis să faci performanţă? De ce ai ales acest drum?

Momentul în care m-am decis să merg pe acest drum a fost atunci când am reuşit să trec peste obstacolul „nu pot“, când îmi era greu. Am învăţat că dacă trag de mine şi muncesc, mai târziu o să se vadă munca depusă. Pentru mine, acest sport nu este o pierdere de timp, ci dorinţa de a ajunge campioană naţională la toate probele de aerobic!

4. Cine te-a motivat să mergi mai departe?

Pe mine m-au motivat în tot acest timp părinţii mei şi antrenorii. Aceştia m-au ajutat să trec peste multe momente grele.

5. La ce club eşti înscrisă?

Eu sunt înscrisă la clubul A.C.S. Double D, la antrenoarea Pandele Deac Diana.

6. Cum a fost evoluţia ta în acest sport?

La început au fost mişcări de bază şi apoi am învăţat elemente noi. Am avut o îmbunătăţire în forţă şi în flexibilitate pe măsură ce m-am antrenat şi am învăţat mişcări mai avansate, reuşind să îmi depăşesc limitele.

7. Care au fost cele mai dificile momente şi cum ai reuşit să trece peste acestea?

Un moment dificil a fost atunci când am fost dezamăgită într-o competiţie, la un concurs din Deva, unde am fost clasată pe ultimele locuri, dar a fost important că antrenoarele mele m-au susţinut şi m-au făcut să-mi recâştig încrederea în mine.

8. Ce titluri/medalii ai obţinut?

Am obţinut mai multe medalii şi toate sunt importante, deoarece fiecare în parte reprezintă efortul şi implicarea mea ca sportivă. Cea mai valoroasă este însă cea de la campionatul naţional la aerobic dance.

9. Care sunt obiectivele tale ca sportivă? Ce titluri vrei să obţii şi la ce competiţii doreşti să mai participi?

Obiectivul meu ca sportivă este obţinerea unei performanţe excelente în competiţii ca să pot ajunge să intru la lot. Aş vrea să obţin titlul de campioană naţională la gimnastică aerobică şi să particip la toate campionatele europene şi mondiale.

10. Cum reuşeşti să te ocupi şi de şcoală şi de sport? Cum arată o zi din viaţa ta?

Cu greu, dar am învăţat să-mi gestionez timpul, să le pot face pe amândouă. Dimineaţa plec spre şcoala, grăbită ca să nu întârzii la ore. Când vin acasă, mă apuc direct de teme, iar apoi merg la antrenament. Seara, când mă întorc acasă, continui restul temelor nefăcute, apoi, înainte de culcare, îmi fac ghiozdanul şi-mi pregătesc lucrurile pentru următoarea zi.

11. Ce te-a învăţat acest sport?

Acest sport m-a învăţat multe lucruri. Am învăţat să fiu mai disciplinată şi mai perseverentă, m-a ajutat să-mi dezvolt abilităţile fizice şi să-mi cresc nivelul de energie. De asemenea, am învăţat ce înseamnă spiritul de echipă şi încrederea în sine.

12. De ce ar trebui să se apuce un copil de acest sport, după părerea ta?

Acest sport poate oferi copiilor o mulţime de beneficii. În primul rând,  prin practicarea gimnasticii, copiii pot să-şi îmbunătăţească abilităţile motorii şi starea de sănătate generală. De asemenea, sportul poate fi o modalitate excelentă de a-ţi face noi prieteni şi de a-ţi crea amintiri. Gimnastica este o alegere excelentă pentru copii, oferindu-le oportunitatea de a se dezvolta într-un mod sănătos şi echilibrat.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet