Business sportiv

#superstories. Business sportiv. Pariul ZF pe viitorii campioni. Matei Andrei Ioniţă, caiac , 12 ani: Cele mai grele momente au fost la start la cursele naţionale pentru că nu îmi cunoşteam adversarii şi încrederea îmi dispărea brusc

28.07.2023, 00:05 Autor: Miruna Diaconu

Matei Andrei Ioniţă practică caiacul de patru ani, timp în care a reuşit să obţină mai multe medalii de aur, argint şi bronz la concursurile naţionale şi la cele locale şi două titluri de campion naţional  Însă nu vrea să se oprească aici şi îşi propune să îşi mărească portofoliul de medalii şi titluri.

1. Cum ai început să practici acest sport? La ce vârstă te-ai apucat?

Am început să practic caiacul la vârsta de 8 ani, dar în echipa de performanţă am intrat în urmă cu trei ani. Eu am descoperit caiacul din curiozitate. Am un coleg de clasă care mi-a povestit despre acest sport şi mi s-a părut interesant.

2. Ce te-a atras cel mai mult la acest sport?

Pe mine acest sport m-a atras foarte mult pentru că se practică pe apă şi este foarte distractiv.

3. La ce club eşti înscris?

Eu sunt înscris la clubul Kayak Champions, care îşi desfăşoară activitatea pe lacul Alexandru Ioan Cuza şi este condus de Marian Baban.

4. Cine te-a susţinut cel mai mult să faci performanţă?

La început, am făcut de distracţie într-un caiac mic şi foarte stabil, încet, încet am început să progresez într-un caiac mai instabil şi în altele cu grad mai mare de instabilitate, toate datorită antrenorului nostru Marian Baban.

5. Cât de dificil a fost parcursul tău în acest sport?

Acest sport nu este foarte dificil, doar trebuie să-ţi doreşti să faci acel lucru şi o să îţi dai seama mai târziu că merită tot efortul.

6. Ce te-a învăţat caiacul?

Pe mine caiacul m-a învăţat ce înseamnă sportul de performanţă, să îmi controlez emoţiile, să nu îmi vorbesc de rău adversarii şi să am încredere în mine că voi reuşi.

7. Care au fost cele mai grele momente şi cum ai reuşit să le depăşeşti?

Cele mai grele momente au fost la start la cursele naţionale pentru că nu îmi cunoşteam adversarii şi încrederea îmi dispărea brusc, credeam că nu o să ajung niciodată campion naţional, dar am reuşit să îmi controlez emoţiile şi, anul acesta, am reuşit să îmi îndeplinesc visul.

8. Ce medalii/titluri ai obţinut până acum?

Eu am obţinut medalii de aur, argint şi bronz la concursurile naţionale şi cele locale şi două titluri de campion naţional.

9. Cine te-a susţinut financiar?

Pe mine mă susţine financiar mama mea, care este alături de mine şi mă încurajează.

10. Cum reuşeşti să faci faţă cu şcoala şi cu sportul de performanţă?

Un pic cam greu. Eu încep orele la ora 8 şi termin la ora 14, iar într-o oră şi jumătate trebuie să îmi fac temele şi să mă pregătesc de antrenament, iar în cealaltă jumătate de oră trebuie să plec spre club. Cel mai uşor este vara când nu merg la şcoală şi am timp chiar şi de două antrenamente pe zi.

11. Ce titluri îţi doreşti să mai obţii?

Sunt multe titluri pe care doresc să le mai obţin, anume naţionale, europene, mondiale şi olimpice. Eu îmi doresc să ajung cât mai sus.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet