Business sportiv

#superstories. Pariul ZF pe viitorii campioni. Andrei Enache înotător, 17 ani: Reţeta pentru performanţă constă în consistenţă şi devotament

20.01.2023, 00:04 Autor: Mirabela Tiron

♦ Este legitimat la CSA Steaua Bucureşti ♦ A participat recent la Campionatul Mondial de Înot în Ape Îngheţate din Franţa, unde a câştigat argint la categoria lui de vârstă.

 

 1. La ce vârstă te-ai apucat de acest sport ÅŸi cum ai descoperit acest sport?

Practic înotul de la 5 ani iar perfor­manţă fac de la 7 ani. Părinţii mei m-au încurajat să practic un sport, nu neapărat de performanţă, iar înotul a fost sportul de care m-am ataşat de mic.

 

 2. Cine te-a încurajat să mergi în această direcÅ£ie?

ÃŽn direcÅ£ia performanÅ£ei m-au încurajat atât părinÅ£ii cât ÅŸi primul meu antrenor, Valentin RoÅŸioară. ÃŽn prezent mă antrenez cu doamna Iulia Becheru, la Clubul Steaua BucureÅŸti, care mă ghidează ÅŸi mă motivează  să merg înainte spre rezultate cât mai bune.

 

3. Cum arată o zi din viaţă ta de sportiv?

O zi din viaţă mea de sportiv începe la 5.30 dimineaţă, de la ora 6  pregătire fizică până la 7, când încep primul antrenament de apă, până la 9. Mă duc acasă,  mănânc prânzul ÅŸi plec la 11 la liceu. Am ore care Å£in până la 15.30, urmând al doilea antrenament de apă de la 16-18. Termin ziua cu puÅ£in stretching acasă ÅŸi masa de seară.

 

 4. Cât de dificil a fost parcursul tău în acest sport?

Parcursul meu în viaţă de sportiv a avut atât momente dificile, peste care am trecut având oamenii potriviţi care m-au ajutat, cât şi momente frumoase, care vor rămâne amintiri.

 

 5. Care sunt obiectivele tale?

Obiectivele mele pe plan sportiv se rezumă la participarea la competiţii la nivel european, cât şi mondial, atât la probele de înot în bazin, cât şi cele de open water, dar şi cele de ice swimming, o provocare nouă.

 

6.  Ce calităţi crezi că trebuie să aibă un sportiv pentru a ajunge la performanţă?

Reţeta pentru performanţă constă în consistenţă şi devotament faţă de activitatea pe care o iubeşti!

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet