Business sportiv

#superstories. Pariul ZF pe viitorii campioni. Katia Iacob, 11 ani, gimnastică: Gimnastica este un sport frumos, totul începe uşor, ca o joacă, doar că în paşi de dans. Este un sport care ne învaţă pe parcurs ce este disciplina

01.09.2023, 00:05 Autor: Miruna Diaconu

Katia Iacob a început să practice dans contemporan la şase ani, însă după doi ani a ales gimnastica, sport care, spune ea, o reprezintă cel mai bine  Înscrisă la clubul ACS DoubleD din Bucureşti, ea îşi doreşte să îşi adauge tot mai multe medalii şi titluri în portofoliul său.

 

1. Când şi cum ai descoperit acest sport? Ce te-a atras la gimnastică?

Sora mea făcea balet şi dans contemporan. Pe atunci, aveam şase ani. Am încercat şi eu, timp de doi ani am mers pe acest stil. Gimnastica am descoperit-o la clubul la care sunt, simt că mă reprezintă cel mai bine dintre toate stilurile de dans pe care le-am făcut.

2. Ce îţi place cel mai mult la acest sport?

Îmi plac provocările din gimnastică, elementele cu execuţie complexă unde trebuie să depui efort maxim ca să-ţi iasă aşa cum trebuie.

3. Cât de greu este să faci performanţă în gimnastică?

Nu e uşor. Orele şi elementele antrenamentelor copiilor de la performanţă sunt intense. În perioada competiţiilor, efortul se dublează şi, de multe ori, renunţăm la plăcerile copilăriei pentru a ajunge la rezultatele dorite.

4. La ce club eşti înscrisă?

Sunt înscrisă la clubul ACS DoubleD din Bucureşti.

5. Ce te-a învăţat gimnastica?

Gimnastica m-a învăţat lucrul în echipa, mi-a dezvoltat mult atenţia şi m-a învăţat ce este disciplina, dar şi respectul pentru munca depusă.

6. Ce medalii/titluri ai obţinut?

Am obţinut multe medalii la foarte multe competiţii, toate rezultatele mele au fost pe podium.

7. Ce medalii îţi doreşti să mai obţii? La ce competiţii vrei să participi?

îmi doresc să particip în viitorul apropiat la YAGP. Mă voi antrena în următoarele luni pentru acest mare concurs.

8. Cum reuşeşti să te descurci şi cu şcoala şi cu sportul? Cum arată o zi din viaţa ta?

Până anul acesta, a fost mai uşor, deoarece aveam ore dimineaţa, iar seara aveam antrenament la club. Din septembrie, voi începe clasa a V-a şi voi face ore după-amiaza, după care va trebui să fug direct la club. Cred că o să mă descurc deoarece stau bine cu organizarea.

9. Cine te-a susţinut în parcursul tău? Cine te-a încurajat să faci performanţă?

Părinţii au fost şi sunt alături de mine mereu. Deoarece sunt o fire energică, m-au dus la înot, tenis, patinaj şi, în final, la gimnastică. Performanţă fac datorită profesoarei mele Diana Deac care a văzut în mine potenţial şi m-a îndrumat spre mai mult.

10. Care au fost cele mai dificile momente ale tale în sport şi cum ai reuşit să treci peste ele?

îmi aduc aminte ca eram la un concurs chiar la începutul poveştii mele cu dânsul. Aveam un număr de individual şi din cauza emoţiilor am uitat dansul. Am început să improvizez fără ca cineva să-şi dea seama de asta, bineînţeles în afara de profesorul meu de dans. Am terminat cu bine numărul, chiar am luat locul întâi. Atunci mi-am dat seama că pot face faţă cu brio provocărilor care mai apar din când în când în acest sport.

11. De ce ar trebui să se apuce alţi copii de gimnastică?

Pentru că este un sport frumos. Totul începe uşor, ca o joacă doar că în paşi de dans. Este un sport care îi învaţă pe parcurs ce este disciplina, lucrul în echipă şi respectul. Dacă ei decid ca este şi ceea ce-i împlineşte pe mai departe cu atât mai bine.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet