Business Travel

INS: 7,4 milioane de turişti în primele opt luni, în creştere cu 737.300

INS: 7,4 milioane de turişti în primele opt luni, în...

Autor: Cristina Bellu

03.10.2016, 10:25 374

În primele opt luni ale anului sosirile turiştilor în unităţile de cazare au fost de 7,4 milioane, în creştere cu 11% comparativ cu perioada similară a anului trecut, arată datele publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Potrivit sursei citate, din numărul total, sosirile turiştilor români în perioada menţionată au reprezentat 77,8%, în timp de turiştii străini au reprezentat 22,2% , ponderi similare cu cele din primele opt luni ale anului trecut.

În ceea ce priveşte sosirile turiştilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa (74,8% din total turişti străini), iar din aceştia 85,2% au fost din ţările aparţinând Uniunii Europene.

În acelaşi timp, înnoptările înregistate în perioada analizată au însumat 17,6 milioane în creştere cu 8,7% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Din numărul total de înnoptări, înnoptările turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat 81,5%, în timp ce înnoptările turiştilor străini au reprezentat 18,5%. În ceea ce priveşte înnoptările turiştilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa (72,9% din total turişti străini), iar din aceştia 83,1% au fost din ţările aparţinând Uniunii Europene.

Durata medie a şederii a fost de 2,5 zile la turiştii români şi 2,0 zile la turiştii străini.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO