Companii

Tiriac: Daca luni plec in vacanta inseamna ca am avut profit la Madrid

20 mil. euro costa turneul lui Tiriac de la Madrid
14.05.2009, 16:30 42

Madrid Open, cel mai important turneu de tenis pe care omul de afaceri Ion Tiriac il organizeaza, costa 20 mil. euro, bani care au fost atrasi exclusiv de la sponsori. 

"Am vrut sa fac un turneu elitist si toata lumea admite ca am reusit", spune Ion Tiriac, pentru care Mutua Madrilena Madrid Open este singurul turneu in care se implica pe partea de organizare. El face acest turneu la Madrid din 2002.
Pe langa Madrid Open, omul de afaceri mai detine alte doua turnee - BCR Open de la Bucuresti (organizat anual de Bogdan Enoiu) si un alt turneu in Dubai (pe care Tiriac l-a dat in leasing pana in 2010, cand va face o noua licitatie pentru a-l mai da in leasing pentru cativa ani), pe langa un altul din Austria pe care l-a vandut anul trecut. "Aceste turnee sunt o afacere foarte valoroasa pentru mine, iar acest turneu de la Madrid nu are pret, cel putin deocamdata".
Dat fiind ca banii atrasi de la sponsori acopera costurile competitiei, incasarile vor deveni profit.
"Nu pot spune acum exact cat voi incasa, asta voi vedea luni: este posibil sa mi se ceara sa majorez premiile (turneul are premii in valoare de 8 milioane de euro - n.r.), este posibil sa mai apara costuri suplimentare, asa ca daca luni plec in vacanta inseamna ca am avut profit".
Omul de afaceri spune ca, de obicei, 75% din incasarile unui turneu vin din vanzarea lojelor si restul din vanzarea celorlalte locuri, care trebuie sa fie accesibile pentru toata lumea (in functie de categorie si de numarul de zile, biletul consta intre 50 si 800 de euro).
 
 
 
 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO