Companii

200.000 euro investitii in show-room-uri de barci

08.04.2004, 00:00 48



Anticiparile optimiste vizavi de piata ambarcatiunilor, aproape inexistenta cu cativa ani in urma, genereaza tot mai multe investitii in acest sector. Firma Neptun Yacht Constanta, infiintata in toamna anului trecut, va investi 200.000 de euro in doua show-room-uri de ambarcatiuni, unul in Bucuresti si unul in Constanta.



Neptun Yacht este controlata de omul de afaceri Florin Carstocea, situat in topul celor mai bogati oameni de afaceri din Romania.



El detine pachete de actiuni la mai multe companii din domeniul naval, turism si hotelier si confectii, cu un numar total de 2.500 de angajati si o cifra de afaceri anuala de peste 40 de milioane de euro.



"Ne-am lansat in afacerea cu ambarcatiuni pentru ca am avut cereri de la clienti si pentru ca exista un mare potential in acest domeniu. Pe langa vanzarea iahturilor, ne ocupam si de segmentul de turism - realizarea de croaziere in Marea Mediterana pentru posesorii de iahturi, inchirierea de spatii in marinele din porturile straine si circuite turistice in porturi", spune Carstocea.



Show-room-ul din Bucuresti are o suprafata de 250 de mp, iar cel din Constanta de 1.500 de mp.



Firma Neptun Yacht a fost infiintata in toamna anului trecut si are 20 de angajati.



Compania comercializeaza in Romania ambarcatiuni cu motor si vele, dar si iahturi de lux de pana la 50 de metri lungime. Preturile se incadreaza intre 11.000 de euro si 20 de milioane de euro. Printre marcile aduse in Romania se numara Ferretti, Pershing si Sessa din Italia, Bavaria din Germania si Beneteau din Franta.



"Anul acesta, care este primul an de functionare, ne asteptam la o cifra de afaceri de 1 milion de euro. Profit nu cred ca vom obtine in primul an", adauga Carstocea, care este si directorul general al firmei Neptun Yacht. De la infiintare pana in prezent, firma a vandut patru barci.



Vanzarile de ambarcatiuni au fost franate in ultimii ani de lipsa spatiilor de pastrare pentru iahturi.



"Romanii cu iahturi isi pastreaza iarna vasele in marinele din strainatate, intrucat cele din Romania nu sunt amenajate. Oricum, autoritatile au anuntat un program de renovare a marinei din Constanta", mai spune Carstocea.



Cu avere estimata la peste 12 milioane de dolari, Florin Carstocea detine pachete de actiuni la societatea comerciala Petroserv SA, specializata in repararea, modernizarea si intretinerea navelor si platformelor petroliere maritime ale companiei Petrom. De asemenea, mai detine actiuni la compania Rig Service, care exploateaza utilajele de pe platformele petroliere maritime, la fabrica de cherestea Sadon SRL, din judetul Prahova, si la firma de confectii textile Eurofashion. georgiana.stavarache@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO