Companii

3TS vine cu inca 50 - 100 mil. euro, dupa exit-ul din CMU

18.02.2010, 23:20 224

Firma de private equity 3TS Capital Partners care a administratinvestitia fondului 3i la operatorul de servicii medicale privateCentrul Medical Unirea vrea sa ridice un fond de 150 mil. euro dincare va sustine investitii in Europa Centrala si de Est.
"Cred ca in Romania vom investi intre 50 si 100 milioane de euro.Ne uitam la investitii in servicii medicale, retail, serviciifinanciare, media, tehnologie sau energie regenerabila", a spusDaniel Lynch, managing director al 3TS Capital Partners.
In urmatoarele saptamani 3TS va incepe sa stranga fonduri, iarprintre cei interesati sa investeasca in acest fond se numara BancaEuropeana pentru Investitii si Dezvoltare (BERD).
Potrivit lui Mihai Sfintescu, reprezentantul din Romania al 3TS,investitia tipica din acest fond va fi de 7-20 mil. euro, iar ceamedie de 12-14 mil. euro.
3TS a finalizat cea mai recenta tranzactie pe piata serviciilormedicale private, dupa ce a vandut pachetul minoritar pe care ildetinea la operatorul de clinici private Centrul MedicalUnirea.
"Serviciile medicale au in continuare potential de crestere. Vremsa continuam sa investim in acest domeniu", a spus Lynch.
In legatura cu exit-ul facut la CMU el a precizat ca a fost "foartesatisfacator". 3i a vandut 49% din actiuni, iar potrivitestimarilor ZF ar fi incasat peste 20 mil. euro. 3i, a intrat laCMU in 2007 intr-o tranzactie estimata la 10 - 15 mil. euro.
La randul sau Sfintescu a spus ca in zona de servicii medicalecriza nu a influentat foarte mult multiplii de evaluare."Contractia de multiplii este insesizabila. Preturile au ramas suspentru activele care au anumite caracteristici", mai spuneSfintescu. El spune ca atat 3i, cat si 3TS au decis sa tatoneze unexit si avand in vedere ofertele primite au semnat deal-ul.
"CMU este pe o curba de crestere accelerata, dar ofertele primiteau luat in considerare intr-o buna masura si potentialul decrestere", a afirmat Sfintescu.
Negocierile pentru preluarea CMU au demarat in urma cu cinci luni.Alaturi de 3i a vandut si fondatorul CMU, medicul cardiolog WarghaEnayati, astfel ca Advent a preluat 80% din titluri. Potrivitestimarilor ZF, tranzactia totala a fost de peste 30 mil.euro.
3TS mai detine actiuni la firma de salubritate Romprest, la firmade media Internet Corp si la producatorul de software Gecad.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO