Companii

A amenajat în curtea bunicilor o secţie unde face peste 5.000 de borcane de dulceţuri şi siropuri

Cele mai vândute produse sunt dulceaţa de cireşe roşii cu mentă de grădină, siropul de mentă, toppingul de nuci verzi, dar şi siropul din muguri de brad sau siropul de floare de soc

Cele mai vândute produse sunt dulceaţa de cireşe roşii cu mentă de grădină, siropul de mentă, toppingul de nuci verzi, dar şi siropul din muguri de brad sau siropul de floare de soc

Autor: Mădălina Dediu Panaete

17.11.2013, 12:09 4874

Ramona Grigoriu, 34 de ani, o antreprenoare din judeţul Vrancea, care a lucrat ca educator suplinitor şi mai apoi ca director de vânzări, a investit 25.000 de euro într-un mic business cu dulceţuri, sosuri şi siropuri pe care l-a început anul trecut.

Lângă casa bunicilor din localitatea Vârteşcoiu, judeţul Vrancea, tânăra şi-a amenajat o mică secţie unde produce anual peste 5.000 de borcane cu dulceţuri, sosuri şi siropuri sub marca Bunătăţi din Natură.

„Bunătăţi din Natură a început de puţină vreme, dar ideea a venit firesc din altă activitate pe care o desfăşuram acum opt ani, aceea de cadouri pentru companii. Ofeream companiilor Coşuri cu Bunătăţi şi delicatese aduse din import: cafea din Italia, ciocolată din Belgia şi dulceaţă din Franţa. Datorită taxelor mari de transport ne-am reorientat la piaţa din România“, povesteşte antreprenoarea, proprietara a Grigoriu Elena Ramona Întreprindere Individuală. Întreprinderea a fost înfiinţată în noiembrie 2011, însă activitatea a fost începută în mai-iunie 2012.

În noul business cu cadouri, antre­prenoarea a vândut mai întâi coşuri de răchită româneşti, vinuri din Vrancea, co­zonac de casă făcut în brutăria unor prieteni şi pentru că spune că nu a găsit în România corespondentul dulceţurilor franţuzeşti, Ramona Grigoriu s-a gândit să înceapă să producă ea însăşi acest tip de produse. Aşa a luat naştere Bunătăţi din Natură.

Borcanele cu dulceţuri, sosuri şi siropuri pregătite de antreprenoare sunt prezente în mai multe băcănii din ţară, în oraşe precum Bucureşti, Iaşi, Arad şi Brăila. Totodată, Ramona Grigoriu colaborează şi cu un restaurant care pregăteşte o anumită prăjitură cu dulceaţă din cireşe negre amare din portofoliul Bunătăţi din Natură.

„Suntem deschişi colaborărilor şi aşteptăm să vedem ce ne rezervă viitorul. Anul trecut am avut vânzări de aproximativ 10.000 de euro, iar anul acesta credem că vom avea cel puţin acelaşi rezultat“, mai spune tânăra.

Cele mai vândute produse sunt dulceaţa de cireşe roşii cu mentă de grădină, siropul de mentă, toppingul de nuci verzi, dar şi siropul din muguri de brad sau siropul de floare de soc.

Citiţi continuarea articolului aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.11.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO