Companii

A&D Pharma si-a bugetat afaceri de 440 mil. euro

13.02.2006, 20:04 18

Compania A&D Pharma, ce cuprinde lantul de farmacii Sensiblu si distribuitorul de medicamente Mediplus, estimeaza pentru 2006 o cifra de afaceri de aproximativ 440 mil. euro, ceea ce ar reprezenta o crestere de peste 55% fata de 2005.

"Anul trecut a adus pentru cele doua companii ce compun grupul A&D Pharma o cifra de afaceri consolidata de 283,7 mil. euro si o crestere de circa 50%, procent usor mai ridicat in partea de retail", a afirmat Dragos Dinu, presedinte A&D Pharma.

Compania a derulat in 2005 investitii de 9 mil. euro, iar pentru acest an si-a bugetat investitii de peste 19 mil. euro. "Programul investitional pentru acest an se va axa pe cresterea organica a celor doua companii din grup. Astfel, in ceea ce priveste Sensiblu, vom investi in integrarea farmaciilor Europharm in reteaua noastra, precum si in alte achizitii de acest gen, iar Mediplus isi va concentra in continuare atentia asupra inaugurarii depozitelor proprii", a spus Dinu. Compania a finalizat in luna decembrie tranzactia in urma careia farmaciile Europharm detinute de gigantul britanic GSK au trecut in portofoliul A&D Pharma.

Sensiblu este cea mai mare retea de farmacii din Romania si a inregistrat in 2005 o cifra de afaceri de 63,7 mil. euro, pentru 2006 propunandu-si afaceri de aproximativ 120 de mil. euro.

Mediplus, divizia de distributie si medicamente a grupului A&D Pharma, a fost si in 2005, conform datelor Cegedim, lider pe piata de distributie, cu o cota de 16,2%.

"Buna sau rea, o lege a farmaciei lipseste. Pe de alta parte, legislatia nu prevede foarte clar standardele de buna practica ale distributiei, dar asteptam si in Romania asigurarile private de sanatate. Sunt convins ca dezamagitii sistemului de stat vor migra catre acest tip de sistem", a declarat Dinu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO