Companii

A&D Pharma vrea să extindă Sensiblu şi să relocheze depozite în 2012

Autor: Ioana David

01.01.2012, 18:36 720

"Ne aşteptăm să fie un an dificil, în care piaţa farma să înregistreze creşteri modeste, single digit (de până în 10% - n.red). Sperăm să avem parte în anul care vine (2012- n.red) de mai multă predictibilitate a mediului de business, să nu înregistrăm arierate şi să nu avem de-a face cu schimbări de reglementare neprevăzute", spune Robert Popescu, CEO al A&D Pharma, cel mai mare grup românesc din industria medicamentelor, cu un rulaj de circa 800 mil. euro.


Grupul include distribuitorul Mediplus, reţeaua Sensiblu, o divizie de marketing & sales (care promovează branduri ale companiilor ce nu au reprezentaţă în România sau care au dorit să-şi externalizeze acest serviciu), şi clinicile Anima.
La nivelul întregului business, grupul şi-a buget o creştere "single digit" (de până la 10% - n.red.).


În cazul Sensiblu, reţea cu peste 300 de unităţi, grupul se gândeşte la achiziţii dar şi la investiţii de la zero. La nivelul distribuitorului, Popescu afirmă că are în vedere eficientizarea operaţiunilor, prin relocarea unor depozite şi mărirea capacităţii. În cazul reţelei de clinici, potrivit unor declaraţii anterioare, sunt "atenţi la oportunităţile care ar putea să apară în piaţă".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO