Companii

ABB a livrat o statie electrica de 4 mil. euro la Cluj catre Electrica

16.11.2004, 00:00 22

Grupul elvetiano - suedez ABB a livrat, la inceputul acestei saptamani, statia electrica de distributie 110/10 kv de la Cluj companiei Electrica, valoarea lucrarilor de modernizare fiind estimat de surse apropiate afacerii la circa 4 mil. euro.
Statia electrica de la Cluj executata de catre ABB face parte din contractul privind retehnologizarea a sase statii ale Electrica semnat in 2001 cu ABB Utilities, valoarea totala a contractului fiind de aproximativ 23 mil. euro.
Proiectul noii statii electrice de la Cluj a inclus construirea unei noi statii de 110/10 kv, cat si retehnologizarea celei deja existente de 110 kv Manastur, ambele fiind ulterior interconectate, explica reprezentantii ABB Romania, filiala locala a grupului international de inginerie, automatizari si servicii in domeniul energiei.
Statia va asigura alimentarea cu energie electrica a consumatorilor casnici din cartierul Stadion, in viitor aceasta urmand sa asigure si iluminatul nocturn de pe stadionul municipal.
ABB Romania a activat in cadrul proiectului ca si subantreprenor pentru lucrarile de inginerie, constructii, montaj si punere in functiune a statiei. Echipamentele provin de la companii ABB din Suedia, Cehia, Finlanda si Italia.
ABB s-a pozitionat in ultimii ani ca unul dintre cei mai importanti jucatori nu numai pe piata proiectelor Electrica si Transelectrica, nevoite sa-si modernizeze infrastructura din dotare, ci la nivelul intregului sistem energetic din Romania.
adrian.mirsanu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO