Companii

Achizitiile actionarilor Agrisol nu se vor opri la Toneli

06.08.2008, 19:37 757

Preluarea producatorului de oua de consum Toneli din judetul Ilfov de catre grupul de firme Laoun, actionarii producatorului de carne de pasare Agrisol International din Prahova, a fost aprobata recent de Consiliul Concurentei.
"Am achizitionat Toneli impreuna cu un partener de afaceri deoarece a reprezentat o investitie buna, fiind un business complementar afacerilor noastre. Ne gandim in continuare la noi achizitii", au declarat reprezentantii grupului Laoun, nespecificand insa in ce segmente de industrie doresc sa incheie noi tranzactii.
Consiliul Concurentei a aprobat preluarea controlului in comun a companiilor Toneli Holding (inclusiv Avicola Gaesti, companie controlata de Toneli), Combavi si Euro Casa Prod de catre grupul Laoun si RC Global Brands Limited, toate companiile achizitionate desfasurandu-si activitatea in principal in sectorul productiei si comercializarii oualor, respectiv in domeniul furajelor si nutreturilor combinate.
Reprezentantii grupului Laoun nu au dorit sa dezvaluie valoarea tranzactiei. Ei au declarat ca reprezentantii Toneli au pus spre vanzare toate titlurile la momentul tranzactiei, dar nu au dezvaluit daca au achizitionat toate titlurile sau doar pachetul majoritar.
Grupului Laoun este o afacere de familie de origine libaneza, cunoscuta pe plan local prin intermediul companiei Agrisol International, unul dintre cei mai mari producatori locali de carne de pasare si in acelasi timp unul dintre cei mai profitabili.
Agrisol International a fost infiintata in 1999 si este localizata in Boldesti Scaieni, judetul Prahova. Compania a inregistrat in anul 2006 o cifra de afaceri de 97,1 mil. lei (27,5 mil. euro), in crestere cu 9,5% fata de anul precedent si un profit de 22,5 mil. lei (6,3), cu un plus de 80% fata de 2005, potrivit informatiilor Ministerului Finantelor.
Producatorul de oua pentru consum Toneli a fost infiintat in 2001 in Buftea, judetul Ilfov si inregistra in urma cu doi ani afaceri de 38,2 mil. lei (10,8 mil. euro) si un profit de 272.000 lei (circa 77.200 euro). Toneli a dat in judecata grupul german Metro in prima parte a acestui an, pentru a recupera o creanta de 50.000 de euro. In urma acestei cereri, Tribunalul Bucuresti a deschis procedura de insolventa a grupului german.
Potrivit informatiilor Registrului Comertului, in ianuarie anul acesta Toneli era detinuta de Saddiq O.H. Abu-Seedo cu 66,5%, Baker S.O Abu Sido 16,75%, Tanos Nasri Al Khoury 16,59% si Eliane Georges Fakhoury. Reprezentantii Toneli nu au putut fi contactati pana la inchiderea editiei.
Potrivit aceleiasi surse, actionariatul Agrisol International este detinut de Youssef Laoun cu 25,45%, Charbel Laoun cu 24,55% si compania Sarels International Limited, cu sediul in Cipru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO