Companii

Actavis face cu 50 mil. euro primul greenfield in farma

23.05.2007, 19:13 20

Producatorul de medicamente Actavis, unul dintre primii zece jucatori de pe piata mondiala de generice (echivalente ale medicamentelor originale, produse dupa expirarea patentului unuia original, cu aceleasi caracteristici terapeutice), va demara in aceasta toamna o investitie de 50 mil. euro, in constructia unei unitati de productie in apropierea Bucurestiului.
Actavis este primul jucator international de medicamente care anunta o investitie de tip greenfield in productia de medicamente pe plan local. In Romania, Actavis este prezent de anul trecut prin achizitia Sindan Bucuresti, cel mai mai mare producator de oncologice (medicamente folosite in tratamentul bolnavilor de cancer), pentru 147,5 mil. euro.
"Prima etapa a investitiei urmeaza sa devina operationala incepand cu 2009", a declarat Jonas Tryggvason, vicepresedinte executiv pentru Europa Centrala si de Est si Asia al Actavis.
Unitatea de productie urmeaza sa fie construita pe trei module, pentru a putea permite extinderea ulterioara, cele 50 mil. euro fiind aferente unei prime faze.
Primul pas a fost deja facut, prin achizitia terenului, care este situat la 15-20 kilometri de Bucuresti, in zona de vest. Reprezentantii Actavis nu au oferit mai multe informatii despre aceasta achizitie. Actavis Romania a inregistrat anul trecut afaceri de de 95 mil. euro. Din aceasta suma 10 mil. euro au fost reprezentate de exporturi.
Primul modul al noii unitati va avea o capacitate de productie de aproximativ 6-8 mil. unitati anual, iar prin construirea celorlalte doua module capacitatea de productie se va putea dubla sau chiar tripla.
Cele doua module vor fi construite in termen de 2-3 ani de la finalizarea primului. Noua unitate de productie va fi destinata exclusiv medicamentelor oncologice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO