Companii

Adamescu vrea patru locuri în CA la Intercontinental

Autor: Andrei Chirileasa

18.04.2011, 23:59 131

Omul de afaceri Dan Adamescu, care controlează prin intermediulThe Nova Group un pachet minoritar de 15,71% din acţiunilecompaniei hoteliere Intercontinental Bucureşti (RCHI), a propuspatru candidaţi pentru Consiliul de Administraţie (CA) alcompaniei.

Dan Adamescu şi fiul său, Alexander Adamescu, sunt în prezentmembri în CA. Ei nu au putut fi contactaţi pentru comentarii.Ceilalţi doi candidaţi propuşi de Nova Group sunt Lucian Ciofoaia,directorul diviziei de real estate a grupului, şi Daniel Onuţe.Acţionarul majoritar al companiei, firma elveţiană RHIC Holding, cu49% din acţiuni, a propus doar un candidat, pe actualul preşedinteal CA, Thomas Moser. Acţionarii RHIC Holding nu suntcunoscuţi.

Competiţia pentru cele cinci locuri din Consiliul deAdministraţie al Intercontinental este strânsă în acest an, pelistă aflându-se şi Răzvan Păunescu, fiul lui George ConstantinPăunescu, unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri dinRomânia la finele anilor '90. Familia Păunescu a deţinut până înurmă cu câţiva ani controlul hotelului Intercontinental, dar înprezent nu mai figurează ca deţinând acţiuni în mod direct. Încursă s-a înscris şi firma Lido SA, controlată de MinisterulDezvoltării şi Turismului - condus de Elena Udrea. Lido deţine11,9% din acţiunile Intercontinental şi a cerut alegerea membrilorCA prin vot cumulativ, fiind reprezentată de directorul generalLeonard Papuc.

Acţiunile Intercontinental au crescut cu peste 70% în ultimalună, pe fondul unor tranzacţii semnificative, prin care s-atransferat 2% din capital. Compania de asigurări Astra, controlatăde familia Adamescu, a mai cumpărat vineri un pachet de 0,03% dinacţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO