Companii

Adeplast: Luna august a relansat industria de mortare

15.09.2009, 15:30 21

Producatorul de materiale de constructii Adeplast, detinut deomul de afaceri Marcel Barbut din Oradea, a inregistrat o cresterede 13% a cifrei de afaceri in luna august, determinata de omajorare de 22% a volumelor vandute si de scaderea cu circa 30% apreturilor la produsele cel mai bine vandute.

In aceste conditii, compania estimeaza ca va inregistra ocrestere a businessului in 2009, fata de 34 mil. euro cat a fostanul trecut.

"Luna august a insemnat practic un semnal de relansare aindustriei noastre", afirma Barbut. In primele opt luni, Adeplast arealizat o diminuare de 6% a businessului, fata de aceeasi perioadaa anului precedent, insa lunile septembrie si octombrie sunt deobicei prielnice pentru vanzarile de adezivi.

"Perioada dificila prin care trece economia mondiala s-areflectat in Romania printr-o criza a consumului. Toata aceastacriza ne este benefica, intr-un fel, pentru ca piata se curata de'uscaturi'. Am reusit astfel sa reducem contractia generala aafacerii Adeplast la 6 procente in august, de la 9 procente iniulie", spune Barbut.

Piata de mortare va scadea anul acesta cu 30%, de la nivelul de350 mil. euro din 2008, urmand ca abia in 2011 sa revina pecrestere.

Capacitatea totala de productie de mortare a Adeplast a ajuns inprezent la 700.000 de tone anual, iar productia totala de vopsea,de tencuieli decorative si de adezivi speciali in stare umeda seridica la 220.000 de tone. Principalii competitori ai companieisunt Henkel, Baumit, Baumix sau Weber.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO