Companii

Administratorul Hidroelectrica: 2013 va fi anul marilor insolvenţe, mai ales în industrie

Administratorul Hidroelectrica: 2013 va fi anul marilor...

Autor: Cristina Cuncea

10.01.2013, 12:46 1624

"Nu se întrevede niciun semn de creştere economică semnificativă şi de aceea nimeni nu-şi mai permite să rostogolească credite şi să provizioneze. Băncile au tot rostoglit creditele, s-au tot ascuns arierate. Din acest motiv, anul 2013 va fi un an al marilor insolvenţe, mai ales în domeniul industriei. În plus, insolvenţa a câştigat încredere, iar mulţi au început să vadă beneficiile acestei operaţiuni", a declarat pentru MEDIAFAX Borza, proprietarul firma Euro Insol, care administrează afaceri de 6 miliarde de euro.

El spune că insolvenţa este o soluţie viabilă pentru depăşirea dificultăţilor financiare şi a menţionat că toate companiile pe care le administrează sunt pe profit.

Pe lângă compania Hidroelectrica, din portofoliul Euro Insol mai fac parte World Trade Center Bucureşti, Uztel, Asmita Gardens, Ibiza Sol, Citadella, UCM Reşiţa şi Plafar.

În primele 11 luni ale anului trecut numărul firmelor care au intrat în insolvenţă a scăzut cu 1,7% faţă de perioada similară a anului 2011, când 15.410 de societăţi au ajuns în incapacitate de plată, potrivit Oficiului Naţional al Registrului Comerţului. Firmele cu activităţi în comerţul cu amănuntul sunt cele mai afectate de lipsa lichidităţilor, domeniu urmat de sectorul transporturilor şi depozitării şi de industria prelucrătoare. La finele lunii noiembrie erau active în România peste un milion de firme.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO