Companii

Advent da 19 mil. euro pe producatorul de mortare Bengoss

31.03.2008, 18:57 96

Producatorul de lacuri si vopsele dufa Deutek, detinut de fondul de investitii american Advent International, a achizitionat compania Bengoss Comimpex, care comercializeaza mortare uscate sub marca Bauleiter, in cadrul unei tranzactii care s-a ridicat la 18,9 mil. euro. Bengoss Comimpex, companie detinuta de omul de afaceri Corneliu Stan, a realizat anul trecut o cifra de afaceri de circa 9 mil. euro si detine o cota de piata de 5% din piata mortarelor de constructii.
Fondul de investitii Advent se afla la a treia tranzactie pe piata materialelor de constructii dupa preluarea Dufa Romania, actuala dufa Deutek, in 2005 si a companiei Ceramica Iasi, in 2007.
"Am inceput negocierile cu fondul de investitii Advent in urma cu trei-patru luni si am semnat tranzactia pe 24 martie. Cu o parte din banii obtinuti din vanzare voi incepe in circa o luna o noua afacere in domeniul constructiilor", a declarat pentru ZF Corneliu Stan, fondatorul afacerii Bengoss Comimpex. Stan, care nu a dorit sa dezvaluie ce materiale de constructii vor fi produse in noua fabrica, va investi patru milioane de euro intr-o unitate de productie in apropiere de Cluj, care va fi dezvoltata in trei etape. In urma tranzactiei, vanzatorul va primi banii in doua etape, respectiv 9 milioane de euro acum si restul peste doi ani.
"Semnarea acordului de achizitie a Bengoss Comimpex este o etapa strategica in dezvoltarea afacerii noastre. Pe termen lung intentionam sa investim in cresterea capacitatii de productie si eficientizarea proceselor din Bengoss Comimpex pentru a putea exploata potentialul de crestere al pietei de materiale de constructii din Romania", a declarat Bruno Negoita, director general al dufa Deutek. Reprezentantii Advent estimeaza atingerea unei cifre de afaceri cumulate pentru dufa Deutek si Bengoss Comimpex de 65-70 mil. euro in 2009.
Bengoss Comimpex, care a fost infiintata in urma cu zece ani, detine o capacitate de productie de 250.000 de tone in localitatea Capusul-Mare din judetul Cluj, in care au fost investiti circa 5 mil. euro. Principalii competitori ai companiei sunt Henkel, Baumit, Adeplast, Euro MGA, Baumix sau Saint-Gobain Weber.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO